Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Sparta dala Villarrealu jako jediná gól. Ščasný přemýšlí, jak poskládá obranu

Villarreal - Villarreal sice ve čtvrtečním zápase čtvrtfinále Evropské ligy dokázal porazit Spartu 2:1, Pražané ale měli i tak důvod k dobré náladě. Na půdě čtvrtého španělského celku uhráli výsledek, který skýtá naději do odvety na Letné. Navíc jako jediný tým dokázal díky Brabcově hlavičce na El Madrigalu skórovat. Na druhou stranu však Sparta přišla o další tři obránce a alternativy docházejí.

Co se nepovedlo vyhlášeným střelcům Leverkusenu či Neapole, to dokázal sparťanský fotbalista Jakub Brabec. Jako první hráč v této sezoně Evropské ligy dokázal skórovat na hřišti Villarrealu a postaral se tak o to, že si Pražané vezou do odvety těsnou porážku 1:2, která dává naději na postup.

Brabec však z důležitého gólu moc velkou radost neměl, protože sám bude za týden kvůli žlutým kartám chybět. Obdrženou kartu si hodně vyčítal. "Byl jsem z toho hodně vytočený a hodně mě to mrzí. Otrávilo mi to celý zápas. Takový zápas je za odměnu, ale já byl spíš naštvaný," vysvětlil, proč ani svůj gól příliš neslavil.

Vrásky na čele tak přidělal trenérovi Ščasnému, kterému se použitelní obránci každým zápasem tenčí, a tak vůbec netuší, s kým za týden na Letné nastoupí. Na marodce jsou z obrany Ondřej Zahustel, Ondřej Mazuch a defenzivní záložníci Lukáš Vácha s Petrem Jiráčkem. Ve Villarrealu si navíc zranění obnovil Mario Holek a kromě Brabce se vykartoval také Costa. Do hry tak musel až pátý stoper Radoslav Kováč, který je momentálně jediným středním obráncem, který může v odvetě nastoupit.

"Musím se přiznat, že už jsem o tom přemýšlel na lavičce během zápasu. Teď však sám nevím, kdo bude hrát v obraně. Dva stopeři zranění, dva vykartovaní. Budeme to muset nějak vymyslet. Máme na to týden," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Ščasný: V podstatě nevím, kdo bude hrát v odvetě

Na výkon Radoslava Kováče, který během zimní přípravy oznámil, že po sezoně ukončí kariéru, se však očividně bude moci spolehnout. Zkušený stoper musel ve 28. minutě bleskově vystřídat zraněného Holka a těžkou situaci zvládl.

"Trenéři mě varovali, ať jsem nachystaný, protože Mario Holek nebyl úplně v pořádku. Ale nečekal jsem, že tam půjdu takhle z voleje. Jsem tu pátý stoper, ale jsme tak dobití, že se dostalo i na mě. Nikdo jiný nezůstal," podotkl Kováč.

Nervózní z rychlého nástupu na trávník v průběhu hry nebyl. "Jenom jsem věděl, že prvních deset minut bude pro mě těžkých, než to rozfoukám, protože jsem šel z voleje. Ale jak jsem to vydržel do poločasu, v druhé půli už jsem se cítil dobře," podotkl bývalý reprezentant.

Je nám líto, video expirovalo.
Kováč: Říkali mi, ať jsem připravený, začátek byl těžký

Kováčův výkon pochválil i trenér Zdeněk Ščasný. "Pro Radka to bylo hrozně těžké. Bez rozhýbání vletěl do zápasu, ale zvládl to velmi dobře a odehrál výborné utkání," řekl kouč Sparty.

Potěšilo ho i to, jak se tým vypořádal s lacinou a rychle obdrženou brankou po chybě gólmana Davida Bičíka. "V rámci možností jsme se s tím popasovali. Navíc jsme dokázali vstřelit gól, což se proti Villarrealu jen tak někomu nepodaří. To nám dává naději," chválil trenér.

I přes početnou marodku a individuální chyby se tak Spartě podařilo uhrát dobrý výsledek. "Výsledek je to výborný, v rámci našich možností jsme sehráli velmi dobrý zápas. Zvlášť když to porovnám s tím, jak tu hrály Leverkusen či Neapol," řekl Ščasný. "Jsem rád, že jsme udrželi naději na postup a máme doma o co hrát. Musíme respektovat sílu soupeře, která je ohromná, ale nikdy nevíte, co se může stát," dodává s nadějí na postup.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články