Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Soluň si díky brance v závěru odváží z Liberce výhru 2:1

Liberec – Ačkoli byl Liberec ve druhém poločase lepší než řecký soupeř ze Soluně, byl to právě hráč PAOKu Athanasiadis, který svou druhou brankou v 82. minutě zápas otočil a rozhodl o třech bodech pro hosty. Liberec může porážka mrzet dvojnásob, neboť v utkání vedl od první minuty po rychlé brance Komličenka. V dalším vystoupení čeká Severočechy italská Fiorentina.

Lukáš Bartošák v souboji s hráčem Soluně
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Liberec tak v šestém utkání této sezony Evropské ligy poprvé prohrál a po úvodní remíze 2:2 na hřišti Karabachu je ve skupině J s jedním bodem na kontě na nepostupovém třetím místě tři body za Soluní a Fiorentinou, kterou přivítá 20. října.

Liberec byl od pátku až do úterý v karanténě kvůli infekčnímu virovému onemocnění, trenér Trpišovský ale nakonec mohl postavit až na zraněné Pokorného s Barošem od začátku všechny členy obvyklé základní sestavy.

Slovan hrál první zápas od minulého pondělí a prohry 0:1 na Slavii, přesto prožil podobně skvělý úvod jako v 1. kole skupiny Evropské ligy proti Karabachu. V Ázerbájdžánu Sýkora gólem v jedenácté sekundě stanovil nový rekord soutěže a tentokrát se Liberec prosadil po 40 sekundách.

Breite vysunul do brejku Sýkoru, který došel do vápna, přihrávkou našel Komličenka a ten střelou k tyči otevřel skóre. Sýkora se podílel na páté z posledních šesti branek Slovanu v Evropské lize.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec - Soluň

Severočeši byli při chuti a v osmé minutě měl další šanci Hovorka, jehož hlavičku vyrazil gólman Glykos. Jenže stejně jako s Karabachem i tentokrát Liberec ještě v úvodní desetiminutovce o vedení přišel. Sýkora se snažil zastavit unikajícího Rodriguese, při pádu ve vápně nešťastně zahrál rukou a kapitán soupeře Athanasiadis nařízenou penaltu proměnil, i když Dúbravka vystihl směr přízemní střely.

Poté působil aktivněji řecký celek, podporovaný U Nisy tisícovkou hlučných fanoušků, ale domácí všechny jeho nebezpečné akce do konce první půle ustáli. Po přestávce nasadil kouč Trpišovský místo Bartla Ekpaie a Liberec začal druhé dějství náporem. V 56. minutě zahrál přímý kop Bartošák a Folprecht na zadní tyči těsně nedosáhl na míč.

V 76. minutě mohl rozhodnout Komličenko. Na hranici vápna se k němu vrátil odražený balon, ale ruský útočník ve vyložené šanci napálil tyč. Za šest minut přišel po první šanci Soluně v druhé půli trest. Leovac zacentroval z levé strany do vápna, Athanasiadis vyskočil nejvýše a vstřelil hlavou svůj druhý gól v utkání. V 89. minutě ještě mohl zachránit remízu Hovorka, ale hlavou z malého vápna přestřelil.

Slovan Liberec - PAOK Soluň 1:2 (1:1)

Branky: 1. Komličenko - 10. z pen. a 82. Athanasiadis. Rozhodčí: Bognar - Buzás, Varga - Farkas, Solymosi (všichni Maď.). ŽK: Sýkora, Bartošák - Leovac, Varela, Caňas, Rodrigues. Diváci: 8880.

Liberec: Dúbravka - Coufal, Latka, Hovorka, Bartošák (79. Baroš) - Breite, Folprecht (73. Karafiát) - Bartl (46. Ekpai), Sýkora, Vůch - Komličenko. Trenér: Trpišovský.

PAOK Soluň: Glykos - Matos, Varela, Tzavellas, Leovac - Caňas, Cimirot - Rodrigues, Šachov (73. Thiam), Campos (59. Mystakidis) - Athanasiadis (86. Crespo). Trenér: Ivič.

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Kdybych to měl hodnotit na stupnici od jedné do deseti, tak je to, co se týče zklamání, asi deset. Po dvou velmi dobrých výkonech ve skupině máme jen jeden bod, což je strašně málo. Na půdě Karabachu jsme dostali gól v 93. minutě, dneska po tom průběhu nemáme ani bod. Takže ta skupina je pro nás hořká. Klobouk dolů před klukama. V té situaci, v které byli, odvedli absolutní maximum. Museli jsme nuceně střídat a čtyři pět hráčů dohrávalo v křečích nebo s totálním vyčerpáním. Na tom pohybu hráčů bylo vidět, že v nich víc není. Projevilo se, že v první fázi budou hráči takoví svěží, ale bohužel ke konci zhruba od té 75. minuty nám síly chyběly. To nic nemění na tom, že u spousty hráčů to pro mě bylo až obdivuhodné. Furt doufám, že budeme do posledního kola v odvetě v Soluni hrát o postup. Tenhle výsledek znamená, že musíme minimálně dva ze čtyř zápasů vyhrát."

Lukáš Bartošák (obránce Liberce): "Za stavu 1:1 jsme měli dát na 2:1 a myslím, že bychom to zvládli. Bohužel stejně jako v Karabachu jsme v závěru dostali gól, dnes na 1:2. Mohli jsme mít čtyři body, bylo by to hezčí, bohužel máme jen jeden. Je to asi nekoncentrovanost, nevím. Máme na to smůlu. Na konci už jsme hráli vabank, chtěli jsme vyhrát a možná jsme to víc otevřeli. Měli jsme přistoupit blíž k hráči a bylo by to zažehnáno asi. Druhý poločas jsme byli jasně lepší, oni jen nakopávali míče, ale bohužel vyhráli. Nechtěli jsme na tu virózu myslet. Řekli jsme si, že jdeme do toho, dáme do toho vše a pokusíme se něco ukopat. Myslím, že jsme hráli dobře, semkli jsme se a makali do posledních sil."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články