Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Paralympijské hry Paříž 2024

Smělý výkon k bodům nevedl, Slavia v Bilbau prohrála 0:1

Více šancí, aktivní hra, ale body žádné. Slavia v Evropské lize prohrála v Bilbau s Athleticem 0:1. Jediný gól dal v 33. minutě Nico Williams, střelu španělského mistra Evropy tečoval do vlastní sítě David Zima. Slavia prohrála teprve druhý z 18 soutěžních zápasů v sezoně.

Nico Williams v utkání proti Slavii
zdroj: Reuters autor: Vincent West

Slavia má v tabulce rozšířené fáze soutěže nadále čtyři body. Po úvodní výhře 2:0 v Razgradu nad Ludogorcem pak doma remizovala s Ajaxem Amsterodam 1:1. Athletic si polepšil na sedm bodů.

Ani v osmém pohárovém zápase ve Španělsku se slávisté nedočkali výhry, zatím tam uhráli pět remíz.

"Fotbal už je takový, někdy vám nedá nic, přestože odvedete maximum. Možná nám chyběla trocha štěstí v zakončení, jaké měl soupeř. Troufám si říct, že jinak jsme byli ve všem lepší. Šancí jsme si vytvořili dost, určitě více než domácí, kteří se ze hry k žádnému ohrožení nedostali," prohlásil v rozhovoru pro Nova Sport trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Slavia překvapila domácí aktivní hrou

Pražané si na půdě velkého favorita řekli, že nejlepší obranou je útok. Od prvních minut se nastěhovali na polovinu domácích a zaskočili je svou aktivitou. Zpočátku si šance vytvářeli jen slávisté. Michez vypálil pod břevno a brankář Agirrezabala skvělým zákrokem vytěsnil míč na roh. Po něm se zcela sám před gólmanem ocitl Chytil, ale hlavičkoval přímo do jeho náručí. Po Provodově centru pak Diouf hlavičkoval jen těsně vedle.

Na druhé straně první zaváhání v šestnáctce Slavie mohlo skončit penaltou. Dánský sudí Krogh ji za Bořilův zákrok na Iňakiho Williamse odpískal, pak ho ale portugalský videorozhodčí povolal k monitoru. A záznam odhalil, že střetu předcházel Guruzetův faul na Oscara, takže sudí penaltu odvolal.

Vedení se přesto ujali domácí. Berenguer našel před pokutovým územím Nica Williamse, jehož střelu po zemi Zima nešťastně tečoval do protipohybu a mimo dosah gólmana Kinského. Závěr prvního poločasu znovu patřil Slavii. Provod protáhl gólmana z přímého kopu a další jedovatou ránou také Michez.

Stejný hráč měl první šanci ve druhém poločase, jenže Agirrezabala míč znovu vyrazil. Zmrzlý pak ve skluzu z úhlu rozvlnil jen boční síť. Po Zafeirisově přímém kopu měl velkou šanci střídající Chorý, ale hlavičkoval jen do brankáře. Na druhé straně šel Iňaki Williams sám na Kinského, udělal mu kličku, ale k zakončení se pak ani nedostal.

Pražané už vyrovnat nestačili. Jejich odvážnému výkonu na stadionu San Mamés, kde se bude hrát finále Evropské ligy, chyběly góly.

"Posledních třicet minut jsem cítil, že máme víc sil než oni. Potvrdili jsme, že máme výbornou formu, ale domů nevezeme nic. O to víc to mrzí. Jinak jsme si všichni užili fotbalový svátek na krásném stadionu," uvedl pro Nova Sport Provod.

Athletic Bilbao – Slavia Praha 1:0 (1:0)

Branka: 33. N. Williams. Rozhodčí: Krogh – Rasmussen, Bramsen (všichni Dán.) – Martins (video, Portug.). ŽK: Vivian, De Marcos – Zafeiris, Bořil. Diváci: 47.776.

Bilbao: Agirrezabala – De Marcos, Vivian, Paredes, Berchiche – Ruiz de Galarreta (77. Jauregizar), Prados (86. Herrera) – I. Williams, Berenguer (62. Gómez), N. Williams (77. Sancet) – Guruzeta (62. Djaló). Trenér: Valverde.

Slavia: Kinský – Bořil, Zima (88. Chaloupek), Zmrzlý (63. Jurásek) – Douděra, Zafeiris (88. Pech), Oscar, Diouf - Michez (72. Lingr), Provod – Chytil (63. Chorý). Trenér: Trpišovský.

Zdroj
ČTK, Nova Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články