Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slovan bude v trestu i proti Wolverhamptonu. Kolik dětí obsadí Tehelné pole tentokrát?

Další distanc od UEFA za rasistické skandování Slovanu Bratislava. Bez diváků musí nastoupit 24. října v Evropské lize proti Wolverhamptonu. Jiný trest si odpykal úřadující slovenský mistr už ve čtvrtek, kdy porazil Besiktas Istanbul 4:2. Na stadionu nicméně prázdné hlediště nebylo, díky výjimce ho obsadily děti do 14 let.

Fotbalisté Slovanu Bratislava se radují z gólu v Evropské lize
zdroj: ABACA autor: AA/ABACA

Další distanc obdržel bratislavský klub za chování fanoušků v prvním zápase play-off proti PAOK Soluň (1:0), navíc musí zaplatit pokutu 50 000 eur (1,3 milionu korun). Pokřik mířený na řecké hráče i jejich příznivce vyhodnotila UEFA jako diskriminaci vůči Romům. Slovan se proti trestu odvolal.

V úvodním střetnutí skupinové fáze proti Besiktasi pykal Slovan za nevhodné chování diváků z utkání 2. předkola s kosovským Feronikeli. Díky výjimce v pravidlech fandilo v ochozech více než šest tisíc dětí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slovan Bratislava - Besiktas

Uzavřením stadionu na jeden duel byla potrestána i maďarská reprezentace. V domácím klání kvalifikace o mistrovství Evropy proti Slovensku se příznivci podle UEFA dopustili opakovaných rasistických a nenávistných projevů.

Maďarský svaz na webu informoval, že podobně jako Slovan pozve na zápas proti Ázerbájdžánu (13. října) děti. Součástí trestu je pokuta 60 000 eur.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články