Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Slávisté vyrazili do Ženevy bez tria hráčů, Schranz by však měl ještě dorazit

Start Slavie v Evropské lize se blíží. Sešívaní vyrazili k úvodnímu utkání skupiny Evropské ligy do Ženevy, kde se střetnou s místním Servette. Pražané se musí obejít bez zraněného záložníka Jakuba Hromady a z rodinných důvodů zůstali doma i kapitán Jan Bořil a univerzál Ivan Schranz, který by ale měl za mužstvem přiletět ve středu. Přímý přenos utkání Servette Ženeva – Slavia Praha sledujte na ČT sport a ČT sport Plus ve čtvrtek od 18:20.

Vedle Hromady jsou mimo hru dlouhodobí marodi David Pech a Sheriff Sinyan, kteří nefigurují na soupisce pro skupinu. Na ni se stejně jako v kvalifikaci nevešli také zkušený útočník Stanislav Tecl a ukrajinský obránce Taras Kačaraba. Naopak nechybí nejčerstvější posila, rumunský levý bek Andres Dumitrescu.

Zatímco Bořil bude stejně jako ve víkendovém ligovém utkání v Pardubicích z blíže nespecifikovaných rodinných důvodů i v Ženevě scházet, Schranz by měl dorazit. "Je předpoklad, že by Ivan zítra doletěl za námi. Budeme na něj čekat, snad už budou v té době plus jedna," naznačil asistent trenéra Jaroslav Köstl s úsměvem, že Schranz čeká narození potomka.

Start českých zástupců v evropských pohárech probíral Fotbal fokus podcast:

Slávisté jsou před soubojem vicemistrů svých zemí podle sázkových kanceláří mírným favoritem. Zřejmě i proto, že Servette letos v lednu v přípravě na kempu v Portugalsku ve dvou duelech po sobě porazili 3:0 a 1:0.

"Zběžně jsme ten dvojzápas zhlédli, ale ne úplně celý. Spíš jsme vycházeli z aktuální situace, protože změn v kádru u Servettu bylo hodně. Spíš jsme vycházeli z předkol a těžších ligových zápasů," uvedl Köstl.

"Je to tým, který to má založené na velké dotěrnosti. Po ztrátě míče rádi presují, zakládání mají jednodušší. Nahoře mají čtyři hráče, jejich směrem létají dlouhé balony. Musíme na to být připraveni, aby nám někde nefrnkli. Ale věřím, že soupeři vnutíme naši hru a na hřišti budeme vládnout," dodal Köstl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články