Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slavie se vrátí do evropských pohárů v Estonsku nebo na Faerech

Nyon - Fotbalisté Slavie Praha se při svém návratu do evrospkých pohárů utkají ve druhém předkole Evropské ligy buď s Levadií Tallin, nebo s HB Tórshavn z Faerských ostrovů. Jméno soupeře bude pražský celek znát po odvetách úvodního předkola, které jsou na programu 7. července. Termíny druhého předkola pak jsou 14. a 21. červenec.

"Jsme rádi, že nám los neurčil někoho z opravdové dálky jako Kazachstán nebo Ázerbájdžán," uvedl obránce Jiří Bílek. "Favoritem v prvním předkole bude asi Levadia Tallinn, ale necháme se překvapit a budeme se těšit, s kým se utkáme. Budeme chtít určitě postoupit," dodal.

Levadia se může do Prahy vrátit po dvou letech, protože v roce 2014 se v předkole Ligy mistrů utkala se Spartou. Letenský celek tehdy v domácím duelu outsidera porazil zejména díky pěti gólům Davida Lafaty vysoko 7:0 a v odvetě pak remizoval 1:1.

Pražský celek, který mimo jiné v roce 1996 došel do semifinále tehdejšího Poháru UEFA, obsadil v uplynulé sezoně nejvyšší soutěže až páté místo a do Evropské ligy mu pomohlo vítězství čtvrté Mladé Boleslavi v Českém poháru.

Podobným způsobem se do pohárů dostal i Tórshavn, který v minulém ročníku faerské ligy skončil čtvrtý, ale do Evropské ligy mu pomohlo vítězství Víkinguru Göta v domácím poháru. "Na Faerských ostrovech už jsem hrál, takže vím, co by nás čekalo. V Estonsku jsem ještě nebyl, ale chceme postoupit, jednoznačně jsme favorit," uvedl trenér Dušan Uhrin.

Spolu se Slavií, která se v pohárové Evropě představí poprvé od roku 2009, do předkol Evropské ligy zasáhne právě Mladá Boleslav s Libercem. Oba kluby ale do soutěže vstoupí až ve třetím předkole. Jeho los se uskuteční 15. července.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články