Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Slavia zamířila do Nice s negativním výsledkem na covid-19. Mimo hru zůstává Hovorka

V tradičním předstihu dvou dnů před venkovním pohárovým zápasem odcestovali fotbalisté Slavie ke čtvrtečnímu utkání 4. kola skupinové fáze Evropské ligy v Nice. Pražané v pondělí úspěšně prošli testem na koronavirus, všichni členové týmu měli negativní výsledek.

Peter Olayinka slaví gól proti Leverkusenu
zdroj: Reuters autor: David Černý

"Pro nás pro trenéry je vždy lepší, když jsou všichni zdraví a jsou k dispozici. Sestavu si necháme až na samotný zápas, ale všichni jsou připraveni. Uvidíme, ještě se o sestavě pobavíme," uvedl asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

Mimo hru zůstává obránce David Hovorka. S týmem odletěl i další zadák Ondřej Karafiát, který se vrací po zranění  jeho případný start ale zatím není příliš pravděpodobný.

Nice mělo v poslední době velké problémy s koronavirem a kvůli minimálně 10 pozitivním případům nehrálo po reprezentační pauze víkendové střetnutí francouzské ligy. Mužstvo se teprve v pondělí vrátilo k tréninku.

"Zprávy jsou takové, že jejich hráči už by měli být po karanténě a zdraví. Uvidíme, je to taková neznámá. My jsme byli v podobné situaci při zápase doma. U nich je úplně jedno, kdo nastoupí, ta kvalita tam prostě je," podotkl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia Praha – Nice

Slávisté vedou spolu s Leverkusenem s šesti body tabulku skupiny C, Nice je stejně jako Beer Ševa o tři body zpět. Případný úspěch ve Francii může českého mistra dostat na dosah vyřazovací fáze.

"Tenhle zápas je klíčový k postupu. Víme, o co hrajeme, a oni to vědí také. Tenhle zápas je, dá se říct, nejdůležitější. Kdybychom vyhráli, už by nám asi v podstatě stačila jen jedna remíza a postupujeme," poznamenal Houštecký.

Pražané se na Nice naladili drtivou ligovou výhrou 6:0 v Opavě. "Rozpoložení teď je fantastické. Kluci zase najeli na to, co nás vždy zdobilo, absolutně stoprocentní přístup po všech stránkách. Doufejme, že nám to vydrží, nálada je fakt výborná. Doufejme, že se to přenese i do utkání a uspějeme," dodal asistent hlavního trenéra Jindřicha Trpišovského.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články