Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia se nevzdává. V odvetě proti Tallinnu vsadí na útok

Praha – Slavii čeká vpravdě nelehký úkol. V úvodním duelu 2. předkola Evropské ligy totiž prohráli na hřišti Levadie Tallinn 1:3, a k postupu tak musí doma zvítězit 2:0 nebo o tři branky. Stále však věří v úspěch, a to i přesto, že v evropských pohárech Slavia vyhrála jediný z posledních 26 zápasů. Postupující se ve 3. předkole utká s portugalským Rio Ave. Utkání začne v 19:00. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web od 18:50.

"Vyhrát jsme měli už v Tallinnu, ale byli jsme laxní v koncovce. Teď máme před sebou odvetu a musíme ji zvládnout. Jsme schopni určitě dát v odvetě minimálně dvě branky. A nesmíme inkasovat. Musíme udělat všechno pro to, abychom postoupili," řekl trenér Dušan Uhrin mladší.

Sebevědomí jeho svěřenců zvyšuje skutečnost, že oproti utkání v Tallinnu budou mít silnější ofenzivu. K dispozici už bude nová posila Gino Van Kessel a také klíčový útočník posledních dvou sezon Milan Škoda, z jehož přestupu do Číny sešlo. V sestavě zřejmě nahradí Murise Mešanoviče, který se sice v Tallinnu gólově prosadil, ale podobně jako zbytek týmu se trápil.

Je nám líto, video expirovalo.
Uhrin ml. o útočné dvojici: Diváci uvidí, jaká je to síla

"Měli jsme tam kupu šancí, oni měli tři šance a dali tři góly. Nevím, co k tomu dodat. Přitom jsme mohli vyhrát 4:1. Byl to zápas blbec, který se stane jednou za pět let. Nezbývá nám než se doma hecnout a porazit je aspoň 2:0. Šance na postup vidím pořád jako veliké," uvedl záložník Tomáš Souček.

Že proti estonským soupeřům není nemožná vysoká výhra, ukázaly v nedávné době Plzeň i Sparta. Západočeši vyhráli nad Nomme Kalju 4:0 a 6:2, Sparta zase předloni deklasovala doma právě Levadii 7:0.

Zajímavosti:

- porážka Slavie 1:3 v Tallinnu byla jedinou prohrou českých klubů v 5 zápasech s estonskými soupeři

- Slavia v pohárech 8x za sebou nevyhrála

- Slavia vyhrála v pohárech jediný z posledních 26 zápasů (s CZ Bělehrad)

- Slavia vyhrála jediný z posledních 12 domácích zápasů v pohárech

- Slavia se před týdnem v úvodním zápase představila v pohárech poprvé od prosince 2009, kdy prohrála 1:3 v EL v Lille

- Slavii čeká jubilejní 100. zápas v EL nebo dřívějším Poháru UEFA, ve všech evropských pohárech má vzácně vyrovnanou bilanci 50 výher, 35 remíz a 50 proher při skóre 164:164

Trenér Uhrin by měl mít k dispozici téměř kompletní kádr. Chybět bude jen další z klíčových posil Dušan Švento. Slovenský reprezentant se po svalovém zranění zapojí naplno do tréninku až příští týden. Nejistý je start bosenského záložníka Jasmina Ščuka.

Hráči věří, že jim pomůže i domácí prostředí, když se kampaní "Spolu jsme silnější" podařilo zburcovat fanoušky, kteří by měli zaplnit Eden Arenu.

Předpokládané sestavy:

Slavia: Pavlenka - Bořil, Bílek, Deli, Jablonský - Souček - Mihalík, Hušbauer, Zmrhal - Škoda, Van Kessel.

Levadia: Lepmets - Podholjuzin, Morozov, Tabi Manga, Gando - Kaljumäe, Antonov - Luts, Mirančuk, Kobzar - Hunt.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články