Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Slavia řeší velké starosti s obranou. V Londýně bude chybět kvůli koronaviru Deli

Starosti pražské Slavie se složením stoperské dvojice nekončí. Poté co odjezd do Londýna vyloučil realizační tým u Ondřeje Kúdely, kterému navíc zastavila činnost na jedno pohárové utkání etická a disciplinární komise UEFAnejede na Arsenal ani další stoper Simon Deli. I u něj jsou důvodem zdravotní problémy, konkrétně pozitivní test na koronavirus. S týmem naopak odletěl brankář Ondřej Kolář, ale jeho start po zranění je nepravděpodobný.

Simon Deli
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

"Starosti nekončí," uvedl šéf slávistického představenstva Tvrdík.

"Ze zdravotních důvodů neodletí do Londýna kromě Kudyho (teploty i dnes ráno) ani bráška Simon Deli. Bude to skutečně velká výzva," dodal Tvrdík ke stavu obránce z Pobřeží slonoviny, který ve Slavii hostuje na půl roku z belgických Brugg.

Kúdela má potíže od minulého týdnu po návratu z reprezentace a musel vynechat už nedělní ligový zápas v Brně.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavii budou na hřišti Arsenalu scházet Kúdela a Deli

Reprezentační zadák utrpěl v utkání světové kvalifikace ve Walesu před týdnem zhmožděninu nosu, kterou mu zřejmě v závěru přivodil kapitán ostrovního celku Gareth Bale, když ho bez potrestání udeřil ve výskoku loktem.

Problematické je to o to více, že k Davidu Zimovi případný další stoper Taras Kačaraba, jenž přišel v lednu do Edenu hostovat z Liberce, není zapsán na soupisce pro Evropskou ligu. 

Slavia proto bude muset vymyslet náhradní řešení. V úvahu by mohl připadnout defenzivní univerzál Tomáš Holeš.

Klub navíc čeká velmi náročný trojzápas. Po Arsenalu přivítá v neděli v ostře sledovaném derby Spartu a příští čtvrtek doma v odvetě nastoupí opět proti londýnskému celku.

"Je to pro nás velké oslabení. Kudy je pilíř, který hraje ve fantastické formě. Byli jsme rádi, že zvládnul cestu do Walesu, byli jsme rozhodnutí, že poletí i na Arsenal. Ale nachladil se, má virózu a teploty, po úderu do nosu tam má i zánět," řekl asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

"Simon bohužel přijel z národního týmu a potvrdil se u něj covid. Takže letíme oslabení o tyto dva stěžejní hráče, ale věříme, že máme takovou kvalitu, že je dokážeme nahradit a na zápas se dobře připravíme," dodal Houštecký.

Šance Slavie proti Arsenalu detailně rozebírá FOTBAL FOKUS PODCAST:

Také Arsenal řeší velké problémy s defenzivou. Na marodce má totiž obránce Davida Luize a Kierana Tierneyho.

Zkušený brazilský bek musel na operaci s kolenem a čeká ho několik týdnů pauzy. Tierney rovněž kvůli potížím s kolenem nedohrál sobotní ligový zápas s Liverpoolem.

Čtvrteční duel v Londýně má výkop ve 21:00, domácí odvetu odehraje český mistr o týden později.

Případným postupem do semifinále by ligový lídr vyrovnal své maximum na evropské scéně z roku 1996 v Poháru UEFA. Utkání Arsenal - Slavia odvysílá živě ČT sport a web ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia: Kúdela nám na Arsenalu nepomůže
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články