Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia před AC Milán dopsala na soupisku Staňka, Kolář se zranil

Slavia dopsala na soupisku pro Evropskou ligu brankáře Jindřicha Staňka. Zimní posila z Plzně nahradila zraněného Ondřeje Koláře, kterého trápí zlomenina člunkové kosti. Staněk může nastoupit už v úvodním osmifinále na hřišti AC Milán. Záznam utkání odvysílá ve čtvrtek ČT sport od 23:50.

Brankář Slavie Jindřich Staněk v akci
zdroj: ČTK

Slavia po skupinové fázi udělala na soupisce pro evropské poháry maximální počet tří změn. Výjimku nad tento rámec povoluje UEFA pouze v případě dlouhodobého zranění nebo nemoci brankáře. Délka léčby musí být na základě lékařské zprávy stanovena minimálně na 30 dní.

Každý celek musí mít na soupisce A, na níž je celkový počet 25 hráčů, alespoň dva gólmany. Po Kolářově zranění ruky na ní zbyl už jen Aleš Mandous. Další brankáře má Slavia zapsané na soupisce B, která je určená pro klubové odchovance.

Staněk si během zimní přípravy poranil lýtko a podle prvních odhadů měl být mimo hru do poloviny března. Z toho důvodu nebyl na soupisku pro Evropskou ligu zapsán a přednost dostaly jiné zimní posily David Zima, Ondřej Zmrzlý a El Hadji Malick Diouf.

V neděli se ale Staněk překvapivě objevil v brance místo Mandouse v ligovém derby na Spartě. Hned při debutu za Slavii vychytal čisté konto a přispěl k remíze 0:0, po které ztrácí vršovický klub na lídra tabulky a odvěkého rivala stále čtyři body.

Sedmadvacetiletý reprezentační gólman opustil v zimě Plzeň po čtyřech letech a se Slavií podepsal smlouvu do konce června 2027. Za Viktorii nastoupil v této sezoně už ve skupině Evropské konferenční ligy, v níž pomohl Západočechům ke stoprocentní bilanci a postupu do osmifinále.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články