Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia loupila i v Tiraspolu a play-off Evropské ligy ji nemine, v nastavení udeřil Tijani

Razítko na postup do vyřazovací fáze Evropské ligy udělali v Tiraspolu fotbalisté Slavie. Na stadionu Šeriffu totiž vyhráli 3:2 a definitivně stvrdili účast v play-off. Proměněnou penaltou rozhodl v nastaveném čase Mohamed Tijani. Brankami přispěli také Václav Jurečka a Christos Zafeiris.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Šeriff Tiraspol – Slavia Praha

Sešívaní si v pátém utkání skupinové fáze připsali čtvrtou výhru a mají velmi blízko k prvnímu místu, které znamená přímý postup do osmifinále. Před druhým AS Řím, jenž nečekaně remizoval 1:1 v Ženevě, drží dvoubodový náskok. V závěrečném duelu přivítá český vicemistr za dva týdny právě Servette. 

Infarktové drama rozhodl Tijani

Červenobílí na poloprázdném stadionu začali lépe a v 7. minutě měli první šanci. Zafeiris však skákavou střelou z vápna trefil pouze tyč. Po čtvrthodině Jurečkovu ránu vytáhl domácí brankář. Rakouský rozhodčí po zásahu videorozhodčího ještě přezkoumával u monitoru lehkou teč rukou v podání Artunduagy, ale penaltu pro Pražany nenařídil.

V 19. minutě se už ale hosté dočkali vedení. Bořilův přízemní centr z levé strany pohotově sklepl patičkou do sítě Jurečka a skóroval ve čtvrtém soutěžním utkání po sobě. Ve 37. minutě mohl zvýšit Dumitrescu, ale brankáře Kovala zblízka po centru z pravé strany neprostřelil a první gól za mužstvo z Edenu nedal.

Zdálo se, že sešívaní půjdou v poločase do kabin s vedením, ale v třetí minutě nastavení moldavský šampion, který loni v kvalifikaci Ligy mistrů vypadl s Plzní, srovnal. Na Ricardinhův centr z přímého kopu z hloubi pole si naběhl obránce Tovar a přesnou hlavičkou k tyči překonal brankáře Mandouse.

Václav Jurečka ze Slavie střílí gól v Evropské lize
zdroj: ČTK autor: Aurel Obreja

Sedm minut po pauze promáchl na zadní tyči Bořil a za další čtyři minuty bylo s favoritem ještě hůř. Střídající Ankeye se protáhl po levé straně a připravil snadný gól pro Mbekeliho. Chvíli nato mohl srovnat Douděra, ale ze strany napálil jen břevno.

Pražané se dočkali až v 78. minutě. Zafeiris z přímého kopu těsně za vápnem zamířil přesně k tyči a srovnal. Norský záložník dal za Slavii třetí soutěžní gól v sezoně.

Slavii by vzhledem k remíze Servette Ženeva s AS Řím stačila k postupu i remíza, v samém závěru ale ještě dokázala strhnout vítězství na svou stranu. V poslední ze tří minut nastavení fauloval ve vápně pronikajícího Provoda Artunduaga a Tijani poslal z penalty brankáře na opačnou stranu.

Sešívaní tak i podruhé ve skupině Tiraspol porazili a částečně mu oplatili smolné vyřazení v kvalifikaci Ligy mistrů z roku 2009, kdy vypadli po remízách 0:0 venku a 1:1 v Edenu.

Šeriff Tiraspol - Slavia Praha 2:3 (1:1)

Branky: 45.+3 Tovar, 56. Mbekeli - 19. Jurečka, 78. Zafeiris, 90.+5 Tijani z pen. Rozhodčí: Ciochirca - Weiss, Obritzberger - Kijas (video, všichni Rak.). ŽK: Apostolakis, Talal, Badolo, Artunduaga - Dumitrescu, Tijani. 

Tiraspol: Koval - Apostolakis, Tovar, Garananga, Artunduaga - Mbekeli, Ricardinho (74. Paiva, 90.+1 Vardar), Badolo, Talal, Joao Paulo - Luvannor (46. Ankeye). Trenér: Pylypčuk.

Slavia: Mandous - Masopust, Ogbu, Bořil - Douděra, Zafeiris, Oscar, Dumitrescu (61. Wallem) - Provod - Van Buren (70. Chytil), Jurečka (70. Tijani). Trenér: Köstl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články