Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia chystá na odvetu s Genkem změny. Variantou do sestavy je Král

Už dva dny před venkovním utkáním ke čtvrteční odvetě úvodního kola vyřazovací fáze Evropské ligy odcestovali fotbalisté Slavie do Genku. Červenobílí zamířili do Belgie s touhou spravit si chuť po nedělní ligové prohře 0:2 v Plzni. V Belgii se lídr domácí soutěže pokusí vybojovat postup po úvodní bezbrankové remíze a trenéři chystají změny v sestavě. Přímý přenos utkání odvysílá ČT sport a web ctsport.cz ve čtvrtek od 20:30.

Záložník Slavie Miroslav Stoch proti Genku
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Musíme se nakopnout. Mančaftu věříme, je to v nás. Věříme si, že tam uspějeme, jinak by nemělo cenu tam jezdit. Máme to dobře rozehrané, je to 50 na 50. Možná trošku cítíme, že by i mohla být naše výhoda ten výsledek 0:0. Věřím, že tam dáme gól," řekl asistent slávistického trenéra Zdeněk Houštecký.

Pražané si v pondělí rozebrali utkání v Plzni. "Musíme zlepšit zakončení, zachovat klid. Do zápasu vlétnout tak, aby byl v nás oheň, aby tam prostě byla větší odhodlanost. Prostě jsme prohráli jeden zápas, žádný tým neudrží stoprocentní formu po celý rok, to se prostě stane. Myslím, že je dobře, že se to stalo teď. Jsme furt první a teď máme před sebou důležitý zápas v Genku. Od toho se můžeme nakopnout," věřil Houštecký.

Je nám líto, video expirovalo.
Slávisté odletěli k odvetě EL do Genku

Připustil možnost změn v sestavě. Jistě vypadne Michael Ngadeu, který má trest za žluté karty. "Míša je stabilní kámen sestavy, hraje výborně. Ale Simon Deli ho určitě nahradí, má formu. Máme absolutně tři vyrovnané stopery a kolikrát je těžké rozhodnout, koho postavit," uvedl Houštecký.

"Určitě budou nějaké změny. Třeba Král to v zápase s Teplicemi i v Plzni oživil, když nastoupil. Takže jedna z variant je určitě on. Kádr je tak široký a nabitý, že může dostat šanci i hráč, který ještě na jaře nehrál. Záleží pak už na něm, jestli šanci chytí za pačesy," dodal.

"V pondělí jsme absolvovali regenerační trénink a dnes už půjdeme na hřiště. Podmínky samozřejmě nejsou tak ideální, jako kdybychom byli doma. Ale zase když se přesunete už v úterý, máte více času se tam rozkoukat. Právě trénink, který je navíc, je pro kluky výhoda. Může se tam nastavit lepší atmosféra, než kdybychom se doma s tím nějak patlali. Tam na to budeme mít větší klid," řekl Houštecký.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články