Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Škoda zlomil střelecké trápení a chválil celý tým. Dokážeme se stmelit, uvedl po loupeži v Genku

Po zimní pauze nevstřelil gól ve dvou utkáních české nejvyšší soutěže ani v úvodním duelu s Genkem v Evropské lize, přestože několik možností skórovat měl. V odvetě však rozvlnil síť belgického soupeře dvakrát a orazítkoval postup fotbalistů Slavie Praha. Kapitán sešívaných Milan Škoda následně chválil rozhodnutí trenérů a ocenil, jak se tým po nedělní porážce 0:2 v Plzni dokázal semknout a výkon ze Štruncových sadů odčinit. 

Milan Škoda ze Slavie slaví vstřelený gól v Genku
zdroj: REUTERS autor: Francois Lenoir

"To je strašně důležité. Když se nám některý zápas nepovede, dokážeme se stmelit a následující zvládnout. V tom je naše síla," řekl Škoda.

Celek z hlavního města nastoupil hned s pěti změnami oproti šlágru na západě Čech, někteří hráči se představili na jaře úplně poprvé. "Já se toho trošku bál. Říkal jsem si, že budu na hrotu odříznutý, ale opak byl pravdou. Trenéři to postavili skvěle, vyšlo nám to," pokračoval zkušený forvard.

"Všichni podali skvělý výkon, byl jsem až překvapený. Maso (Masopust) hrál na jaře první minuty, Ibra (Traoré) doposud nebyl ani na lavici, ale o jeho kvalitách víme. Králík (Král) nastupoval z lavičky. Tihle kluci to odehráli skvěle," složil spoluhráčům kompliment.

Výhru 4:1 nicméně nečekal. "To jsme si ani nepředstavovali, ale já jsem říkal, že remíza 0:0 doma není špatná. Sice jsme na začátku inkasovali, ale pro nás to nic vyloženě neměnilo. Stejně jsme museli skórovat. Myslím si, že jsme na ně byli dobře připraveni a vyšlo nám to krásně," řekl třiatřicetiletý kapitán.

Na brzký gól soupeře po chybě brankáře Ondřeje Koláře odpověděl v polovině úvodního dějství Vladimír Coufal. "Vyrovnávací trefa nám samozřejmě hodně pomohla, ale myslím si, že jsme jako mužstvo hráli fantasticky. Myslím si, že jsme měli velmi dobrý střed, kde má Genk Malinovského a Pozuela. Skvěle jsme je pokryli a nenechali je hrát. Já jsem jim zavíral stopera, měli to dopředu těžké," vysvětlil Škoda.

Ve druhé půli zpečetil postup do osmifinále třetím a čtvrtým slávistickým gólem. Na 4:1 upravil hlavičkou z místa až za penaltou. "Je fakt, že to letělo dlouho. Hlavně jsem se modlil, aby to tam zapadlo a nešlo na tyč nebo břevno," popsal přesný zásah.

Vysokou výhru nad lídrem belgické ligy považoval za jeden z největších skalpů soupeře od doby, co je v klubu z Edenu. "Řadím ho samozřejmě vysoko. Je to skvělé vítězství, musíme si toho strašně vážit, že jsme to takhle zvládli. Po zápase jsem byl strašně pyšný na všechny," dodal Škoda.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články