Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sivoka čeká Liverpool, Tottenham se poměří s Fiorentinou

Nyon – Evropská liga už zná dvojice pro play-off. Los v Nyonu rozhodl, že v jednom z nejatraktivnějších duelů na sebe narazí Liverpool s Besiktasem Istanbul, jehož obranu diriguje Tomáš Sivok, a v dalším souboji favoritů přivítá Tottenham Fiorentinu. Na přemožitele Sparty ze základní skupiny Bern čeká silný Everton, Neapol se utká s tureckým Trabzonsporem. 

Je nám líto, video expirovalo.
Los Evropské ligy UEFA

Bývalý polský brankář Jerzy Dudek při losování 2. kola spároval několik velmi kvalitních dvojic. Obhájce titulu Sevilla se utká se silným Mönchengladbachem, AS Řím se střetne s Feyenoordem, PSV Eindhoven s Petrohradem, Tottenham s Fiorentinou a skotský gigant Celtic Glasgow změří síly s Interem Milán.

Z českého pohledu bude zajímavý také souboj Besiktase s Liverpoolem. Anglický celek po Tomáši Vaclíkovi a Markovi Suchém z Basileje prověří dalšího českého reprezentanta Tomáše Sivoka. Liverpool bude moci navázat na poslední vzájemné utkání ze sezony 2007/2008, kdy nad Besiktasem vyhrál 8:0. Dněpropetrovsk s českou dvojicí Ondřej Mazuch a Jan Laštůvka čeká Olympiakos Pireus.

Bern sebral Spartě postup v posledním kole základní skupiny, kdy doma vyhrál vzájemné utkání 2:0 a dostal se na druhé místo před pražský celek. V osudí tak byl mezi nenasazenými celky, stejně jako by byla Sparta, a los mu určil za soupeře přední anglický celek Everton.

První zápasy 2. kola jsou na programu 19. února, odvety o týden později

Dvojice pro play-off Evropské ligy:

Young Boys Bern - Everton

Turín – Athletic Bilbao

Sevilla – Borussia Mönchengladbach

Wolfsburg – Sporting Lisabon

Ajax Amsterdam – Legia Varšava

Aalborg – Bruggy

Anderlecht Brusel – Dynamo Moskva

Dněpr Dněpropetrovsk – Olympiakos Pireus

Trabzonspor – Neapol

Guingamp – Dynamo Kyjev

Villarreal – Salzburg

AS Řím - Feyenoord Rotterdam

PSV Eindhoven – Zenit Petrohrad

Liverpool – Besiktas Istanbul

Tottenham – Fiorentina

Celtic Glasgow – Inter Milán

Hlavní zprávy

Nejčtenější články