Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Šilhavý: Evropskou ligu rozhodně nebudeme stavět na druhou kolej

Velmi důležitý dvojzápas čeká fotbalisty Slavie, potažmo trenéra Jaroslava Šilhavého. V Evropské lize nastoupí ve čtvrtek proti favorizovanému Villarrealu a o tři dny později zavítají do Plzně k podzimnímu šlágru české nejvyšší soutěže. Zkušený kouč nerozlišuje, který duel je momentálně přednější. Je hlavně rád, že může využít kompletní kádr. Přímý přenos utkání Slavia - Villarreal sledujte od 18:30 na ČT sport a webu ctsport.cz. 

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Oba zápasy jsou pro nás hodně důležité. Proto jsem rád, že se vyprazdňuje marodka. Všichni, co byli nemocní, jsou k dispozici," řekl Šilhavý, který může počítat i s africkým duem Simon Deli  Michael Ngadeu.

"Evropskou ligu rozhodně nebudeme stavět na druhou kolej," dodal pětapadesátiletý stratég, jehož tým ztrácí v domácí soutěži na Plzeň propastných 11 bodů. "V lize se to pro nás nevyvíjí dobře, ale teď myslíme na zítřejší zápas s Villarrealem," dodal.

Slavia je ve skupině EL bez porážky jen o skóre druhá za Villarrealem. Třetí Astana ztrácí bod a poslední Maccabi má na kontě jediný bod. "Osobně považuji Villarreal stále za favorita skupiny. My se budeme snažit, abychom třeba překvapili a znovu s nimi bodovali. Vítězstvím bychom si hodně pomohli, ale ještě by to neznamenalo, že je hotovo," pokračoval Šilhavý.

Je nám líto, video expirovalo.
Ngadeu s Delim už trénují, jejich start proti Villarrealu je ale nejistý

"Zítřejší zápas nerozhodne, kdo půjde dál a kdo bude ze hry. Šanci má i poslední Maccabi. Ztráta není velká a může se to vyrovnat. Skupina je ještě hodně otevřená. Ale hodně by nám pomohlo i z hlediska motivace pro zbytek skupiny i podzimní části ligy, kdybychom odehráli dobré utkání s bodovým ziskem," konstatoval plzeňský rodák.

Rád by bodovým ziskem podtrhl čtvrteční oslavy 125. výročí založení klubu. "Bylo by to krásné spojení, pokud by se nám duel povedl. Bude plný stadion a požene nás dopředu. Každý bude chtít předvést ten nejlepší výkon," uvedl Šilhavý.

Způsob hry soupeře očekává podobný jako v úvodním vzájemném měření sil. "Oni příliš nerozlišují doma nebo venku. Na Atléticu Madrid remizovali 1:1. Ukazují, že mají velkou sílu. My bychom se chtěli prezentovat podobně jako ve Španělsku. Odehráli jsme tam velmi dobrý zápas, na který bychom chtěli navázat," zakončil.

Důležitý týden Slavie na domácí i evropské scéně rozebral i Fotbal fokus podcast:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články