Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Sigma vstřebala debakl. Sevilla je ale o tři levely výš než Baník, upozorňuje Jílek

Fotbalisté Sigmy Olomouc jsou jeden krok od základní skupiny Evropské ligy, ovšem stojí před velice těžkou zkouškou. Musí vyřadit pětinásobného šampiona této soutěže španělskou Sevillu. Prvním úkolem Sigmy je zapomenout na pondělní domácí debakl 1:4 s Ostravou a poučit se z chyb. V prvním utkání hostí Sevillu v sedm hodin večer na Andrově stadionu. Přímý přenos utkání sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od 18:40.

Útočník Sigmy Olomouc Pavel Dvořák
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

FC Sevilla je vůbec nejtěžší soupeř, na kterého Sigma mohla v předkole narazit. Žádný jiný tým nemá v této sezoně Evropské ligy vyšší koeficient UEFA než právě klub z Andalusie. Dokonce i v Lize mistrů by byl při losování v prvním koši. Hráči Olomouce se ale této výzvy nebojí.

"Jsme hrozně rádi, že jsme postoupili přes Kajrat a můžeme si zahrát se Sevillou. Je to svátek pro nás, pro klub, pro fanoušky, pro celou Olomouc. Je to super. Jsou to obrovské zkušenosti. Je to k nezaplacení hrát takové zápasy," řekl záložník David Houska.

Pokud chce ale mít Sigma proti favoritovi alespoň nějakou šanci, musí podat mnohem lepší výkon, než jaké zatím doma předvádí v lize. Před svými fanoušky prohrála všechny tři duely a v pondělí dokonce 1:4 s Ostravou, za což se trenér Václav Jílek příznivcům omluvil.

"Myslím, že ve čtvrtek to bude úplně jiný zápas s úplně jinou motivací. Jestli mám srovnat Baník a Sevillu, tak Sevilla je o dva, možná o tři levely výš než Baník. Takže pokud budeme bránit stejně jako proti Ostravě, tak to zavání pr***rem," připustil Jílek, že v defenzivě se musí tým hodně zlepšit.

Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu i o současné hře Olomouce:

Trenér Olomouce Václav Jílek:

"Sevilla je superfavorit, ale nemyslím si, že by to byli nepřemožitelní lidé. Jsou z masa a kostí stejně jako naši hráči. Takže zkusíme něco vymyslet a uvidíme, na co to bude stačit. Budeme se snažit najít alespoň nějaké skulinky, pokud nějaké vůbec mají. Něco jsme si ukázali, abychom se s nimi mohli konfrontovat a pokusili se je potrápit."

Věří ale, že pokud se povede uhrát se Sevillou zajímavý výsledek, může to týmu po nepovedeném vstupu do ligy pomoct. "Zkusíme uhrát co nejlepší výsledek a povzbudit se tím na nedělní zápas v Jablonci. Roli bude hrát taktika na soupeře a momentální psychické rozpoložení hráčů," uvedl Jílek.

Rozhodně nelze spoléhat na to, že by španělský favorit duel s Olomoucí podcenil. Ve hře je totiž hodně. Vedle postupu do hlavní fáze soutěže také zhruba 75 milionů korun na bonusech. Navíc Sevilla nechyběla ve skupinách evropských pohárů od roku 2012 a vyřazení by pro klub znamenalo velké zklamání.

"Ve čtvrtek nás čeká super důležitý zápas. Není prostor pro jedinou chybu, protože hrajeme o skupinovou fázi, kam hodně chceme," prohlásil trenér jednoho z hlavních favoritů na titul Pablo Machín, který už může využít i novou posilu z AS Řím Maximeho Gonalonse.

Mimořádný bude zápas pro Vaclíka, který si poprvé v kariéře zachytá proti českému týmu. "Pro nás je postup do Evropské ligy jedním z hlavních sezonních cílů, tak doufám, že neponecháme nic náhodě a zvládneme to," dodal Vaclík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články