Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ševčík po životním utkání na Stamford Bridge: Kdybych vyrovnal na 4:4, věřím, že bychom postoupili

Poprvé v profesionální kariéře skóroval v zápase dvakrát. A hned na stadionu klubu, jehož je odmalička fanouškem. Ofenzivní záložník Slavie Petr Ševčík se v odvetě čtvrtfinále Evropské ligy na půdě Chelsea blýskl povedenými ranami ze střední vzdálenosti a v úvodu druhé půle snížil na 3:4. Po závěrečném hvizdu ho však mrzelo, že krátce nato v ještě větší šanci nesrovnal.

Petr Ševčík (vpravo) se raduje z gólu proti Chelsea
zdroj: REUTERS autor: David Klein

Čtyřiadvacetiletý záložník totiž věřil, že pokud by se mu to povedlo, Pražané by zápas zvrátili a postoupili. "Kdybych vyrovnal, myslím, že bychom to vystupňovali tak, že bychom postoupili, což mě mrzí o to víc. Fakt jsem věřil, že kdybych skóroval potřetí, mohlo to dopadnout úplně jinak," řekl Ševčík.

Gólmana Chelsea Kepu Arrizabalagu překonal nejprve střelou zpoza vápna na bližší tyč a poté utěšenou "pumelicí" na zadní tyč. "V prvním poločase jsme měli hodně příležitostí, kdy jsme mohli vystřelit, a nevystřelili jsme. V kabině jsme si proto řekli, že to musíme změnit. Naštěstí to tam potom popadalo," konstatoval odchovanec olomoucké kopané.

V 62. minutě se ocitl blízko hattricku, ale při pokusu o střelu upadl. "To byla paradoxně z těch tří asi ta nejlehčí situace. Prostě jsem udělal chybu, že jsem na balon asi moc dlouho čekal a pak jsem ho blbě trefil. Mohl jsem si ho zpracovat, ale zvolil jsem špatnou variantu," uznal.

Jeho tým po poločase prohrával 1:4, ale ve druhém dějství ještě Chelsea pořádně zatopil. "Říkali jsme si, že už nemáme co ztratit. Nechtěli jsme odjet s debaklem. Druhý poločas jsme hráli fantasticky, do ničeho jsme je nepustili. Hráli jsme všichni na 120 procent," pokračoval Ševčík, který v 78. minutě střídal.

"Když jsem byl na střídačce, viděl jsem, že se obávali o výsledek. Odkopávali balony, gólman zdržoval. Šlo hrozně cítit, že mají strach o výsledek. Je to škoda, mohlo to skončit jinak," dodal Ševčík.

Je nám líto, video expirovalo.
Ševčík: Jsem odmalička fanouškem Chelsea, je to splněný sen

Na Stamford Bridge se dočkal prvních soutěžních branek v dresu Slavie po zimním příchodu z Liberce. "Já těch gólů tolik nedal, takže jsem si je schoval tady. Ani jsem nevěděl, jak se radovat, tak jsem raději běžel hned na půlku, protože stav nebyl nejpříznivější," podotkl.

"Určitě je krásné dát Chelsea dva góly, ale musím říct, že jsem měl určitě i notnou dávku štěstí. Nechci být frajer a říkat, že to takhle trefuji normálně. Měl jsem štěstí, že mi to takhle sedlo a měl jsem tolik času. Že jsem dal dva góly, ještě nic neznamená. Chtělo by to víc takových zápasů, víc se prosadit," zakončil Ševčík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články