Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Schick po emotivním návratu: Cítil jsem se, jako kdybych dal gól

Po téměř osmi měsících a vleklém zranění třísel si Patrik Schick opět zahrál fotbalový zápas. Kanonýr Leverkusenu naskočil na závěrečnou půlhodinu čtvrtečního utkání Evropské ligy proti Karabachu (5:1). Fanoušci v zaplněné BayAreně ho přivítali bouřlivým aplausem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Leverkusen – Karabach

"Bylo to hodně emotivní. Přiznám se, že jsem tak vřelé přivítání nečekal. Děkuji moc všem fanouškům. Cítil jsem se, jako kdybych dal gól. Dlouho jsem na tomhle pracoval," popsal Schick, který na ostrý zápas čekal 231 dnů.

Naposledy nastoupil začátkem března, v červnu absolvoval operaci přitahovačů na noze v Berlíně. Za národní tým nehrál od loňského září.

Do utkání se Schick zapojil v 62. minutě, když mu místo přenechal Victor Boniface. "Skoro jsem zapomněl, jak úžasný pocit je být na trávníku. Strašně mi to chybělo, cítil jsem obrovskou úlevu," pokračoval autor 18 reprezentačních gólů.  

O šest minut později vběhl na hřiště v BayAreně i Adam Hložek a na konci i s chytajícím brankářem Matějem Kovářem slavili třetí vítězství ve třetím kole Evropské ligy.

"Nebylo to jednoduché. Často chci dát gól během pár minut, tentokrát makám na gólu skoro rok. Nebyl to nejlepší den mého života, ale určitě byl výjimečný," konstatoval Schick. "Zápas není jako trénink. Mám před sebou ještě dlouhou cestu."

Trenér Xabi Alonso chce být obezřetný. "Na základní sestavu je ještě příliš brzy, ale potřebuje hrát. Jen musíme rozumně zvážit, kolik," poznamenal před nedělním bundesligovým duelem proti Freiburgu. I jeho pochopitelně Schickův čtvrteční návrat potěšil. "Cítil se trochu unavený, ale to je normální. Jsem za něj rád."

"Na tohle čekal Patrik opravdu dlouho. Je to dobře pro jeho duši i tělo," doplnil sportovní ředitel klubu Simon Rolfes.

Zdroj
ČT sport, ČTK, bayer04.de

Hlavní zprávy

Nejčtenější články