Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ščasný: S takovým presinkem se v lize prostě nesetkáváme

Praha - Zdeněk Ščasný měl po úvodní domácí remíze Sparty s Laziem pro svůj tým slova chvály, ví ale, že že Letenští budou mít v Římě velmi těžkou úlohu. Sparta podle něj po remíze 1:1 bude mít naději, pokud vstřelí alespoň dva góly. Litoval také střídání Dočkala a faktu, že jeho tým se nedokázal vypořádat s presinkem, protože na něj není zvyklý z domácí soutěže.

Zdeněk Ščasný
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Sparta proti Laziu vedla díky brance Martina Frýdka z 13. minuty, krátce před přestávkou ale po rohu a následném závaru vyrovnal Marco Parolo. "Kdybychom nedostali gól, tak bychom měli větší šance," řekl Ščasný. "Mrzí mě to, ale chyběla nám kvalita," dodal.

"Když jsme měli míč, tak nás soupeř dostával pod obrovský tlak a s tím se v české lize prostě nesetkáváme, zatímco oni takhle hrají každý týden. A je potřeba také zmínit, že Lazio standardky hrálo skvěle. Měli agresivní náběhy a fantasticky je kopali," přidal.

"Měli jsme víc podržet míč na polovině soupeře, měli jsme být klidnější. Ale Lazio bylo výborně připravené a na rozdíl od jiných soupeřů sem přijelo zápas odpracovat. Třeba na rozdíl od Krasnodaru, který sem přijel vyhrát Evropskou ligu," prohlásil Ščasný.

Ščasný se pokusil oživit hru střídáním, ale zejména nasazení Kehindeho Fataie místo Bořka Dočkala po zápase litoval. "Dočkal byl pod velkým tlakem, hodně ho atakovali. Místo něj přišel Fatai, který ale vůbec nesplnil to, co jsme od něj očekávali," řekl kouč. "Vím, že není snadné naskočit do zápasu, ale dnes mě hodně rozčílil. Následky to mít může, příště možná místo něj dostanou šanci jiní hráči," dodal.

Remízu proto vzhledem k průběhu a kvalitě soupeře bral. "S výsledkem spokojený být musím, protože moc šancí jsem si nevytvořili," uvedl letenský kouč, který se i přes velký rozdíl v kvalitě nevzdává před odvetou v Římě, která je na programu příští týden, naděje na postup. "Šance vidím pořád stejně, dokud není rozhodnuto, tak se můžeme rvát o postup," prohlásil.

"Tajně jsem doufal, že udržíme nulu, ale takhle musíme dát v Říme branku a asi ne jen jednu. Ale bude to jiný zápas, který může skončit jakkoliv. Co jsem viděl, tak tam uspěly i týmy, které jen bránily a jen hrály na brejky. A třeba Galatasaray tam chtěl hrát fotbal a dostal trojku," připomněl Ščasný soupeře Lazia z předchozího kola.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články