Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ščasný: Poskládat sestavu nebude složité, horší bude střídání

Praha - Do odvety proti Villarrealu nemůže trenér Zdeněk Ščasný nasadit prakticky žádného stopera až na Radoslava Kováče. Přesto kouč Sparty tvrdí, že dát dohromady sestavu nebude těžké a už je o jejím složení rozhodnutý, složitější prý bude situace v případě, že dojde ke střídání. Sparta bude proti Villarrealu odvracet úvodní porážku 1:2, přímý přenos sledujte ve čtvrtek od 20:30 na ČT sport a na našem webu.

Zdeněk Ščasný
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Tohle je extrémní situace. Když si to uvědomím, že minimálně pět až šest hráčů ze základní sestavy je mimo, tak s tím jsem se nesetkal. A to mluvím jen o hráčích ze základu, jsou tam další, kteří nemohou zasáhnout," řekl Ščasný.

Boj o senzační postup do semifinále ale rozhodně nevzdává. Sparta bude doma dohánět manko 1:2 z prvního duelu. "Problémy prostě k fotbalu patří. Neznamená to, že bychom do toho zápasu měli jít předem poraženi, to určitě ne. I když situace je složitá," doplnil kouč.

Jak poskládá sestavu, má poměrně jasno. "Složit sestavu nebude problém. Problém nastane, když budeme muset střídat. Kdo bude zdravý, ten bude hrát," konstatoval sparťanský trenér.

Sparta kvůli zraněním už v nedělním ligovém utkání s Příbramí dala na lavičku tři juniory, Ščasný ale neplánuje, že by mladíky nasadil. "Dorostu gratuluji k dnešnímu titulu. Mohl bych nasadit čtyři mladé a asi by všichni byli spokojení, že jsem jim dal šanci. Ale byl by to strašný skok, byť jsou talentovaní. Bojím se, že bych je tím zavraždil," mínil Ščasný.

Je nám líto, video expirovalo.
Kováč: Bohužel to tak vyplynulo, ale jsem rád, že budu na hřišti

Připustil, že ho čeká jeden z nejdůležitějších zápasů na postu trenéra Sparty. "Pro mě byl strašně důležitý zápas třeba s Dynamem Kyjev, který jsme kdysi hráli v kvalifikaci o Ligu mistrů. Ale tohle je o něčem jiném. Pořád si možná neuvědomujeme, že jsme se dostali do čtvrtfinále a jak bohatá a silná mužstva jsou venku," podotkl Ščasný.

Je zvědavý, jakým herním stylem se bude Villarreal prezentovat venku. "Měl jsem možnost vidět jejich zápasy v Neapoli a na Leverkusenu. Chtěl jsem vidět rozdíl mezi jejich domácími a venkovními zápasy, v kterých to vypadalo trošku jinak. Na Leverkusenu hráli víc zezadu, ale gólové šance měl Villarreal. Chodil do brejkových situací. Nevím, jestli přijedou bránit nebo útočit. Ale jsou si vědomi své síly a jsou určitě favorité," dodal Ščasný.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články