Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Šance pro Krmenčíka? Bruggy vyhlíží odvetu, Solskjaer spoléhá na Fernandesův X faktor

V úvodním utkání se nedostal za Bruggy ani na lavičku, reprezentační útočník Michael Krmenčík proto nyní vyhlíží svůj start v odvetě Evropské ligy na slavném Old Trafford. Trenér Clement Philippe má ovšem mezitím jiné starosti. Do Manchesteru s sebou nemohl vzít zraněného forvarda Emmanuela Dennise. Přímý přenos utkání Manchester United – Club Bruggy vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 20:50.

Michael Krmenčík z FC Bruggy v akci
zdroj: Twitter FC Bruggy

Bruggy doma před týdnem remizovaly s Manchesterem United 1:1. Do vedení poslal domácí po čtvrthodině hry Emmanuel Dennis, vyrovnání zařídil v 36. minutě Anthony Martial. Odveta je tak otevřená, nadějnější je výsledek ale přece jen pro United.

Právě útočník Dennis, který se zraněním laboroval už v lednu, i kapitán Ruud Vormer nakonec chybí v nominaci na odvetu v Anglii.

Bruggy se na čtvrteční měření sil naladily dobře, když v belgické lize porazily Sporting Charleroi 1:0. Dál tak suverénně vedou tabulku o devět bodů před Gentem.

Jenže právě oba hráči si ze zápasu odnesli šrámy a odveta v rámci play-off EL tak bude bez nich. Kromě toho je kvůli žlutým kartám mimo také obránce Eder Balanta. Phillippe se naopak může spolehnout na stabilně chytajícího Simona Mignoleta.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bruggy - Manchester United

"Možné je všechno. Manchester má výhodu, protože v Bruggách skóroval. My budeme hrát náš fotbal a uvidíme, jak se utkání vyvine. Musíme hrát tak, jako vždy, jsou to jen lidi. Bude to jako v belgické lize, jen rychlost je na jiné úrovni," uvedl obránce Clinton Mata.

Jisté je, že Krmenčík, který je v Bruggách necelý měsíc, ve Phillippeově nominaci nechybí. Ostatně stejně jako bývalý slávistický obránce z Pobřeží slonoviny Simon Deli nebo Ukrajinec Eduard Sobol, který si vedle sešívaného klubu vyzkoušel v české nejvyšší soutěži angažmá i v Jablonci.

V generálce na odvetu se dařilo rovněž hráčům Manchesteru United, kteří porazili v 27. kole Premier League předposlední Watford 3:0 a v tabulce jsou pátí. Jedním gólem se o to zasloužil Bruno Fernandes.

"Je rychlejší, než vypadá. Jsem nadšený, že ho mám v týmu. Okamžitě mužstvo oživil a chce dirigovat tempo zápasu," chválil pětadvacetiletého portugalského záložníka trenér Ole Gunnar Solskjaer.

Slavící kouč Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer
zdroj: ČTK/PA/ autor: Mike Egerton

"Mužstvu přidal kvalitu a určitý X faktor. Je to fotbalista, který rád riskuje. Hraje pořád dopředu a volí zajímavé průniky," dodal k lednové akvizici ze Sportingu Lisabon. Další trefy přidali útočníci Anthony Martial a teprve osmnáctiletý Mason Greenwood.

Solskjaerovi už více než měsíc chybí nejlepší střelec týmu Marcus Rashford. Autor 14 ligových branek se dává dohromady po poranění zad z pohárového zápasu proti Wolverhamptonu. Dlouhodobě na marodce je i záložník Paul Pogba. "I tak máme silný tým," ujistil Solskjaer.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články