Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Šance na reparát. Lafata chce úspěchem proti Nikósii napravit dojem z derby

Praha - Fotbalistům Sparty podle kapitána Davida Lafaty nepůjde ve čtvrtek na Letné proti APOEL Nikósie pouze o body do tabulky základní skupiny Evropské ligy. Výkonem by se také rádi omluvili fanouškům za nedělní prohru 0:1 v derby se Slavií. Zítřejší zápas začne v 19:00 a náš web z něj nabídne textovou on-line reportáž.

David Lafata a Zdeněk Ščasný
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Nedivím se, že fanoušci byli naštvaní, protože i my jsme byli," uvedl Lafata. "Je dobře, že zápasy jdou rychle za sebou a hned zítra máme šanci na reparát. Uděláme všechno proto, abychom získali fanoušky zpátky na svou stranu," prohlásil.

Sparta v úvodním utkání remizovala 1:1 na hřišti Asterasu Tripolis, navzdory nepovedenému výkonu však mohla i vyhrát, kdyby rozhodčí v závěru uznal Lafatův gól. "Já osobně už naštvaný nejsem. Teď je před námi domácí utkání, které chceme zvládnout, abychom si vytvořili pozici pro postup," uvedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta před duelem s Nikósií

Proti kyperskému celku však kapitán Sparty očekává náročný zápas. "Soupeř jde srovnat s Asterasem, protože mají v kádru spoustu cizinců. Ale celkově nás čeká kvalitnější soupeř než v Řecku. Navíc jsou první v kyperské lize, a to mluví samo za sebe," řekl Lafata.

APOEL má nebezpečný útok

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný v minulosti na Kypru působil, ale před čtvrtečním zápasem Evropské ligy na Letné s APOEL Nikósie nostalgii necítil. Kouč na Kypru v letech 1991 až 1993 hrál za Anagennisi Dherynia a posléze tam u mládeže udělal i první trenérské kroky. "Ale už je to dávno, asi 153 let zpátky," řekl.

Ščasný rovněž očekává nelehký duel. Podobně jako v prvním utkání s Asterasem. "Jsou velmi nepříjemní směrem dopředu, rychlí a techničtí. Jak říkal Standa Hejkal (asistent trenéra) hráčům: 'Představte si sílu Tripolisu a ještě to vynásobte'," uvedl Ščasný.

Letenský kouč považuje duel s Nikósií za klíčový v boji o postup. "Kdybychom vyhráli, tak to bude strašně důležité pro další vývoj, protože nás čekají dva zápasy se Schalke, kde můžeme jen překvapit," prohlásil.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články