Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

S Rennes si to rozdáme, jak se říká, fifty fifty, burcuje jablonecký kouč Rada

Sice nejzvučnější soupeř ze skupiny, ale žádné alibi. Trenér Jablonce Petr Rada velí, aby si to jeho tým s francouzským Rennes rozdal jako rovný s rovným a pokusil se vybojovat první výhru ve skupině. Právě vítězství totiž Severočechy udrží v boji o postup ze skupiny Evropské ligy. Jablonec ale trápí marodka. On-line reportáž sledujte dnes od 20:50 na webu ctsport.cz.

Kouč Jablonce Petr Rada
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Herně mě v naší skupině překvapila Astana. Ale individuálně má hráče nejkvalitnější Rennes. Je to tým ze země mistrů světa, jejich tým skončil loni v její špičce. Určitě patří do horní poloviny francouzské ligy. Síla soupeře tam je," řekl Rada. "Ale my nemáme strach z nikoho. Musíme si to s nimi rozdat, jak se říká, fifty fifty," dodal.

Situaci mu ale trochu komplikuje zdravotní stav kádru. "Dlouhodobě mimo je Masopust a Ikaunieks má problémy se žebry. Pleštil a Acosta jsou také mimo, Čvančara má zase zánět achilovky. Kratochvíl má problémy se zády, byl tři dny na infuzích, ale věřím tomu, že do zápasu bude připraven. Aspoň že Trávník je v pořádku, je to pro nás důležitý hráč," vyjmenoval marodku Rada.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Jablonce se chystají na střetnutí s Rennes

Vymlouvat se na to ale nechce. "Je nás celkem šestnáct plus dva gólmani, hraje se v jedenácti, takže máme ještě dostatek hráčů na střídání. Jsem samozřejmě rád za každého zdravého hráče. Každý, kdo nám ze zdravotních důvodů vypadne, mě mrzí," ujistil.

Problém nevidí ani v tom, že se hraje ve čtvrtek až od 21:00, kdy už bude na severu Čech mrazivé počasí. "Zima je nepříjemná, ale hráči jsou na to zvyklí. Letos jsou ještě zdejší klimatické podmínky abnormálně dobré, protože jindy tu už býval sníh začátkem listopadu. Já nejsem moc zastánce kulichů a rukavic. Hráči musí být v pohybu, jak vlítnete na hřiště, zima jde stranou," prohlásil zkušený kouč.

"Dnes je jedna velká výhoda, že hřiště jsou vyhřívaná, můžete se pohybovat úplně jinak, než tomu bylo dříve. Hrajete na zeleném pažitu, když spadnete, možná se i tam dole trochu ohřejete na tom vyhřívaném trávníku. Určitě to není žádný problém. Já si vezmu košili a svetr, to stačí. Zahřátý jsem možná víc než hráči," dodal s úsměvem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články