Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Remíza je pro nás málo. Byli jsme potrestaní za nedostatečnou kvalitu, prohlásil Matějovský

Na středu zálohy Mladé Boleslavi se snažil neustále něco vymýšlet, aby pomohl překonat zataženou obranu Ordabasy Šymkent. Ani výkon Marka Matějovského ale nevedl k lepšímu výsledku než remíze 1:1, což v očích kapitána Středočechů je málo.

Marek Matějovský
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Remíza je jednoznačně málo, měli jsme tam hodně možností, abychom nějaké góly dali. Tím výsledkem jsme byli trochu potrestaní, že jsme neměli dostatečnou kvalitu. I to počasí bylo vražedné a je to hodně složité. To samozřejmě není žádná omluva, podmínky byly trošičku složitější. Jednoznačně jsme si s tím měli poradit a zvládnout to utkání lépe," řekl Matějovský.

"Samozřejmě jsme si představovali lepší výsledek, ale pojedeme tam s tím, že se postup pokusíme urvat, i když jednoduché to nebude," uvedl Matějovský, který zažil obě účasti Středočechů v základní skupině soutěže v sezonách 2006/2007 a 2007/2008, tehdy pod názvem Pohár UEFA.

Domácí inkasovali ve 21. minutě po Mehanovičově přímém kopu. "Na začátku jsme cítili, že to máme pod kontrolou, a pak dostaneme takový gól. To zamává s každým. Myslím si, že jsme na to zareagovali dobře a do konce poločasu jsme chytli otěže utkání, ale pak jsme dali jenom jeden gól," prohlásil bývalý hráč Readingu a Sparty.

Ve druhém poločase měli domácí optický tlak, ale Mešanovič s Ladrou se ze slibných pozic neprosadili. "Bylo to takové obléhání, ale je to hodně těžké. Hrajou v pěti vzadu a je hodně těžké se k nim dostat. Bylo to vyloženě o tom, jestli tam dáme nějaký centr," konstatoval Matějovský.

Navzdory neuspokojivému výsledku našel na hře mužstva pozitiva. "Byli jsme víc na balonu a měli jsme víc možností. Ctíme, že máme na to, abychom to zvládli. Tohle si musíme dát do hlavy a podívat se na to, co se nepovedlo, vyhodnotit si to a snažit se nachystat na další utkání," řekl někdejší reprezentant.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články