Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Remíza je dobrá, z Astany se budou body vozit těžko, myslí si Sýkora

Záložník Jan Sýkora mohl za stavu 1:0 v polovině první pětačtyřicetiminutovky pojistit vedení Slavie v duelu 2. kola základní skupiny Evropské ligy v Astaně. Radost mu ale stejně jako o pár minut později spoluhráči Miroslavu Stochovi zkazilo břevno. Kazašský šampion poté srovnal na konečných 1:1. Sýkora nakonec remízu na umělé trávě nicméně bral. "Čtyři body po dvou zápasech jsou dobré," prohlásil.

Utkání Astana - Slavia
zdroj: ČTK/AP

Pražané vstoupili do utkání výborně a v 18. minutě vedli po trefě Michaela Ngadeua. Pak přišlo Sýkorovo břevno. "Gól byl blízko, když jsem trefil břevno. Já jsem se snažil tlačit střelu nahoru, protože jsem věděl, že brankář je na přední tyči a že dolů mu to dát nemůžu. To by pak měl," uvedl třiadvacetiletý záložník.

Litoval, že Slavia neproměnila ve zbytku první půle ani další šance. "První poločas jsme tam měli tři nebo čtyři vyložené šance, které měly skončit gólem. Bohužel se tak nestalo, ale dobré je, že jsme se do těch šancí dostali, a příště je musíme proměnit," konstatoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Astana - Slavia Praha

"Na jednu stranu remíza odsud je dobrá, protože z Astany se budou body vozit těžko. V druhém poločase byla Astana hodně kvalitní na míči, my jsme zase v prvním poločase měli více šancí. Měli jsme převahu, oni zase ve druhém poločase ukázali svoji sílu. Myslím, že bod je zasloužený a podali jsme dobrý výkon," řekl Sýkora.

Se spoluhráči se dokázali vyrovnat s umělou trávou. "To nebyl problém. Měli jsme tu trénink, zvykli jsme si. My na ni chodíme celou zimu, akorát míč byl trochu rychlejší," uvedl.

Utkání Astana - Slavia Praha
zdroj: REUTERS autor: Shamil Zhumatov

Zvykli si i na čtyřhodinový časový posun. "Každý se už před odletem připravil, že to bude jiné. Každý šetřil síly, co to šlo, abychom byli připravení. Jsem rád, že jsme to dotáhli tak, jak jsme to dotáhli," řekl Sýkora.

V Astana areně byla také kvůli venkovní zimě zatažená střecha. "Když začali fanoušci křičet, tak se to více rozléhalo, než kdyby to bylo otevřené. My jsme ale na něco takového byli připravení, takže nás to nepřekvapilo," uvedl Sýkora.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články