Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Rekordman Lukaku chválil Barellu i celý Inter: Viditelně se zlepšujeme, řekl po postupu

V pokutovém území je víceméně nezastavitelný, což opět ukázal. Útočník Romelu Lukaku pomohl Interu Milán rekordní trefou k postupu do semifinále Evropské ligy přes Leverkusen, ale za hvězdu utkání se nepovažoval. Po závěrečném hvizdu naopak velebil talentovaného záložníka Nicola Barellu, který k vítězství 2:1 také příspěl gólem.

Romelu Lukaku z Interu oslavuje gól v Evropské lize
zdroj: Xinhua autor: Lu Yangtonglian

Inter už v prvním poločase stvrdil převahu dvěma brankami – nejprve skóroval Barella a chvíli nato zvýšil právě Lukaku. Belgický útočník se tak prosadil v devíti duelech EL po sobě, což se mu podařilo jako prvnímu hráči v historii soutěže.

Rodák z Antverp překonal osmizápasové dosavadní maximum Alana Shearera z ročníku 2004/05. "Rekord je fajn, ale důležitější jsou vítězství," prohlásil v rozhovoru pro Sky Sport Italia. "Skvělou práci ukázala naše obrana a podle mě byl nejlepším hráčem Barella. Stejně jako v předchozích střetnutích byl všude a byl fantastický," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Inter - Leverkusen

Lukaku mohl přidat i další zásahy, a dokonce dvakrát se chystal kopat penaltu, ale v obou případech byla po zásahu videorozhodčího odvolána. "Viditelně se zlepšujeme, ale musíme se včas naučit rozhodovat utkání," připomněl marnou snahu Interu přidat třetí branku.

Leverkusen totiž dokázal snížit a stále mohl pomýšlet na postup do semifinále, v němž Inter narazí na lepšího z dvojice Basilej – Šachtar Doněck. "Měli jsme rozhodnout dřív a mohli jsme mít klid. Soupeře jsme do velkých šancí nepustili, ale problémem je, že my jsme si jich vytvořili dost na to, abychom dali více gólů," přidal trenér Interu Antonio Conte.

"Hráči ukázali, že jsou hladoví a chtějí něco dokázat. Máme radost, že jsme v semifinále Evropské ligy a musíme se na něj dobře připravit. Chceme totiž dojít až do konce a získat trofej," zakončil Conte.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články