Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Rapid nepropadá euforii. Plzeň bude ještě zlobit, říká kapitán Hofmann

Vídeň - Fotbalisté Rapidu Vídeň jsou spolu s Neapolí a Bragou jedinými celky, které vyhrály všechny tři dosavadní souboje v základních skupinách Evropské ligy. Po výhře nad Plzní 3:2 jsou s devíti body hodně blízko postupu, ale nechtějí propadnout nadšení. Viktoria totiž ještě podle nich není ze hry, jelikož i ve čtvrtek prý ukázala, jak je silná.

Fotbalisté Rapidu Vídeň se radují po vstřelené brance
zdroj: ČTK/AP/Ronald Zak

"Jsme za výhru velmi rádi, ale ještě jsme ničeho nedosáhli. Ještě potřebujeme minimálně jednu, abychom si splnili velký cíl v podobě postupu," řekl kapitán Steffen Hofmann. "Nejlepší by bylo vyhrát v Plzni, ale viděli jsme, jak je Plzeň dobrý tým. Bude ještě zlobit," dodal.

Rapid doma musel otáčet skóre po trefě Michala Ďuriše, ale právě Hofmann srovnal a následně se prosadili Louis Schaub a Thanos Petsos. Patrik Hrošovský už jen snížil. "Bylo to velmi důležité vítězství. Plzeň v závěru tlačila, ale my si zasloužili vyhrát. Nyní máme postup jen ve svých rukou," prohlásil Schaub.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Rapid Vídeň - Viktoria Plzeň

Také trenér Zoran Barišič si výhry nad Plzní hodně cení. "Porazili jsme velmi silného soupeře. V závěru to byly docela nervy. Věděli jsme, že to bude těžké, a bylo potěšující vidět, že se naši hráči soupeři vyrovnali. Fanoušci na ně mohou být pyšní," řekl kouč Rapidu.

Byla to nejhorší pasáž za mého působení v Plzni, řekl Krejčí

Prohra 2:3  Plzni zkomplikovala postupové šance. "Samozřejmě jsme si představovali lepší výsledek. Šli jsme do vedení, ale paradoxně nám to spíše ublížilo. Zbytečně jsme zalezli a nechali jsme domácí hrát a gól visel ve vzduchu. A také brzy přišel. To byla asi nejhorší pasáž za mého působení v Plzni. Teprve po vyrovnání jsme zas začali hrát," litoval po utkání trenér Krejčí.

Podle plzeňského kouče se Plzeň zalekla vedení a poté neproměňovala šance. Stoprocentní tutovku měl Ďuriš po průniku Limberského a Hejda měl dobrou hlavičku. Pak by to asi vypadalo jinak," prohlásil Krejčí. Místo toho dvakrát udeřil Rapid. "Přitom jsme se střídáními zvedli, ale soupeř nás brejkoval a dostali jsme laciné góly. Prožíváme teď období, kdy nám tam padne všechno," řekl plzeňský kouč.

Naděje ještě žije

Trenér Krejčí za další plus považuje, že se povedlo alespoň snížit na 2:3, což může být důležité pro odvetu. "Takhle nám může stačit výhra 1:0 nebo 2:1, abychom měli lepší vzájemné zápasy," upozornil Krejčí. "Pokud doma vyhrajeme, tak budeme mít šanci. Pokud Rapid vyhraje s Minskem, my bychom museli vyhrát i nad Villarrealem. V první řadě ale musíme Rapid porazit doma a teprve pak počítat. Porážka mrzí, ale pořád nějaká šance na postup je. Musíme se ale zlepšit a nedostávat hloupé góly," dodal Krejčí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články