Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Rangers trest pro Kúdelu vítají. Měl dostat roční distanc, říká Kamarův právník

Trest pro slávistického stopera Ondřeje Kúdelu? Vítáme, zní od vedení Rangers. Reprezentační obránce kvůli desetizápasovému trestu přijde o Euro, sankcionováni ovšem byli i Glen Kamara a Kemar Roofe. Rangers s výší trestů pro své hráče nesouhlasí a hodlá se proti nim odvolat. A Kamarův právník jde ještě dál: trest pro Kúdelu je nedostatečný.

Kamara dostal třízápasový distanc za napadení Kúdely po utkání, Roofe obdržel trest na čtyři zápasy kvůli brutálnímu faulu na slávistického brankáře Ondřeje Koláře.

"Vítáme trest pro Ondřeje Kúdelu. Nejenže to dává za pravdu výpovědi Glena Kamary, ale také zdůrazňuje závažnost výroků vzhledem k délce trestu," uvedli Rangers.

Finský záložník tmavé pleti po prohrané odvetě osmifinále Evropské ligy a vyřazení Rangers slávistického stopera obvinil, že ho nazval opicí. Kúdela rasismus popřel.

Je nám líto, video expirovalo.
Kúdela dostal trest na 10 zápasů, Slavia se zatím chystá na Arsenal

Podle Kamary i jeho právníka není trest dostatečný. "Uvítali jsme, že byl Ondřej Kúdela potrestán za rasistické nadávky, Glen je ale zklamán z toho, že UEFA sáhla k minimální sazbě deseti zápasů," citoval právníka Aamara Anwara list The Scotsman. "UEFA mu měla uložit minimálně roční distanc a ne symbolický trest na deset zápasů," uvedl Anwar.

Podle něj měla UEFA vyslat mnohem silnější signál, že takové chování na hřišti nehodlá tolerovat. "Na žádném jiném pracovišti by takové rasistické chování nebylo přípustné. Je smutné, že UEFA opět předvedla výsměch svému tvrzení, že chce z fotbalu vymýtit rasismus," řekl Kamarův právník.

"V pondělí jsme poskytli UEFA zásadní důkazy o Kúdelově rasismu a usilovali o přísný trest, ale také jsme předložili argumenty k tomu, že navrhovaný zákaz startu v pěti zápasech pro Glena by měl být zmírněn. Po uložení nižšího trestu si počkáme na kompletní verdikt UEFA, pak se teprve rozhodneme, zda se odvoláme," uvedl Anwar.

Více o odvetě Slavia - Arsenal v novém Fotbal fokus podcastu, který je k poslechu i na Spotify:

Kúdela záložníkovi Rangers něco pošeptal se zakrytými ústy během rozmíšky, kterou vyvolal jeden z mnoha hrubých zákroků domácích hráčů.

"Ondřej Kúdela jednal groteskně a rasisticky, ale jeho chování ještě umocnila Slavia Praha, která naznačila, že můj klient Glen lhal. Kúdelovo rasistické chování mělo důsledky a podněcovalo fanoušky Slavie, kteří denně vystavovali Glena Kamaru hroznému rasismu," poukázal právník na útoky na sociálních sítích.

Písemné vyjádření k trestům pro své hráče si od UEFA vyžádalo také vedení Rangers a pak se rozhodne o případném odvolání.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články