Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rada: Mám trochu strach, aby se to na nás neprojevilo v následujících ligových zápasech

Jablonec musí po roce skousnout další brzké vyřazení v Evropské lize. Tentokrát nestačil ve druhém předkole na Dunajskou Stredu, ačkoli chvíli před koncem vedl na její půdě 3:2. Trenér Petr Rada má proto obavy, aby se vyčerpávající prohraný zápas 3:5 po prodloužení na mužstvu neprojevil v ligových duelech.

Smutný Dominik Pleštil z Jablonce
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Když dáme tři branky venku, takhle zkušený tým by to už měl dovést do úspěšného konce. Nedá se nic dělat, vypadli jsme. Jsem hodně zklamaný, hlavně z individuálních chyb, ty rozhodly," uvedl Rada.

Jeho svěřenci vypadli hned ve 2. předkole Evropské ligy stejně jako před rokem, kdy nestačili na outsidera Pjunik Jerevan. "Stálo nás to hodně sil. Dlouho o porážce přemýšlet nemůžeme. Rozebereme si to, musíme být hodně na špičkách. Mám trochu strach, aby se to na nás neprojevilo v následujících ligových zápasech," prohlásil Rada.

Jablonec na půdě lídra slovenské ligy už v šesté minutě prohrával, ale poté dokázal skóre i díky dvěma brankám Ivana Schranze otočit a do 84. minuty vedl 3:2. Následně domácí srovnali a v prodloužení už dominovali.

"Vstoupili jsme do toho dobře, ale dostali jsme zbytečnou branku už v šesté minutě. Vyrovnali jsme šťastnou tečovanou střelou a tím jsme se vrátili zpátky do zápasu. Pak to bylo z naší strany slušné. Chtěli jsme být aktivní i dál, to se nám podařilo. Šli jsme do vedení díky Schranzovi, jenže pak jsme přepustili iniciativu domácím a ti vyrovnali na 2:2. Zase jsme vedli z penalty, ale zase jsme přestali být aktivní a byli jsme potrestaní vyrovnávací brankou šest minut před koncem," konstatoval Rada.

"Domácí byli hodně nebezpeční. V prodloužení nám dali dvě branky dobře trefenými střelami. My jsme pak hráli hodně pasivně, může to být i strachem o výsledek. Máme ale natolik zkušený tým, že bychom se z toho měli dokázat oklepat. Zkušení hráči by si s tím měli poradit," doplnil bývalý reprezentační trenér.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články