Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Přípravu jsme si představovali jinak, přiznal Dočkal. O výkon Sparty se ale nebojí

Kvůli koronaviru a přerušené lize byla příprava fotbalistů Sparty na start v Evropské lize výrazně ovlivněna, což přiznává i Bořek Dočkal. Kapitán Pražanů ale věří, že v úvodním střetnutí na domácím stadionu proti Lille herní přestávka a komplikace s tréninkem nebudou znát. Přímý přenos utkání sledujte ve čtvrtek od 20:50 na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Sparta naposledy odehrála soutěžní utkání 3. října. Poté její přípravu ovlivnila reprezentační přestávka a následně zpřísnění opatření proti šíření nákazy covid-19, po nichž byla přerušena první liga. Naopak Lille naposledy hrálo v neděli, ani v sedmém kole neprohrálo, potřetí za sebou udrželo čisté konto a upevnilo si vedení ve francouzské lize.

"Doufám, že to bude vidět co nejméně, byť jsme si přípravu představovali trochu jinak. Nicméně za půlrok, co se v této situaci pohybujeme, víme, že je potřeba se občas smířit s tím, že příprava někdy není taková, jak jsme zvyklí. Musíme se přizpůsobit jako jiní lidé v jiných oborech v životě," řekl Dočkal.

Je nám líto, video expirovalo.
České týmy vstupují do Evropské ligy. Sparta s Libercem hrají doma, Slavia v Izraeli

Je také přesvědčený, že pauza se i díky tomu, že řada hráčů Sparty hrála během přestávky za národní týmy, na výkonu Pražanů neprojeví. "Kdyby se liga nehrála delší dobu, tak by to problém asi mohl být, ale teď se bude Evropská liga hrát každý týden. A pokud budeme moci jednou týdně hrát, tak by to problém být neměl," řekl Dočkal.

Sparta k odehrání zápasů i přípravě v plném počtu lidí musela dostat svolení od úřadů. "Jsme rádi, asi by bylo složité, kdybychom museli hrát někde mimo území ČR," uvedl Dočkal. "I takhle je to složité, že nebudeme mít podporu fanoušků. Na druhou stranu jsme rádi, že aspoň trochu můžeme výhodu domácího prostředí využít," dodal.

Sparta kromě Lille v základní skupině narazí také na AC Milán a Celtic Glasgow. A podle Dočkala jde o skupinu skoro jako v Lize mistrů. "Třeba AC Milán v posledních letech procházel složitějším obdobím. Ale z pohledu zvučnosti jmen to jsou týmy, které by v letošním ročníku Ligy mistrů ostudu neudělaly," uvedl Dočkal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články