Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Překvapí Plzeň ve Frankfurtu? Přímý přenos utkání mimořádně odvysílá ČT sport

Plzeňští fotbalisté vstoupí ve Frankfurtu do hlavní části Evropské ligy, aktuálně čtvrtý tým Bundesligy je před utkáním favoritem. Eintracht v Evropské lize třináctkrát po sobě neprohrál a v úvodu sezony zvítězil ve čtyřech z pěti utkání. Západočeský klub po zápase se Slavií, který prohrál 0:3, chce zlepšit defenzivu a německého soupeře překvapit. Přímý přenos sledujte od 20:40 na ČT sport a ČT sport Plus.

Pavel Šulc a Tomáš Holeš
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Zatímco Frankfurt nemusel do kvalifikace a začne až v hlavní fázi, Viktoria přešla přes dvě předkola, v nichž zdolala Kryvbas Kryvyj Rih a Heart of Midlothian. Západočeši si základní část Evropské ligy zahrají poprvé od ročníku 2017/18.

V minulé sezoně došli až do čtvrtfinále Evropské konferenční ligy a stanovili tím klubové maximum. Frankfurt vedle předloňského celkového triumfu v Evropské lize ovládl i jejího předchůdce Pohár UEFA v roce 1980.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
ČT sport odvysílá utkání Plzně s Frankfurtem

"Na zápas se moc těšíme. Bude se hrát na velkém stadionu, atmosféra bude výborná. Každopádně chceme předvést jiný výkon než na Slavii. Tam z naší strany nebyl vůbec dobrý. Slavia už je evropské mužstvo a ukázala nám intenzitu od první minuty. To bude i na straně Frankfurtu. Nedupou do toho úplně tak jako Slavia, ale zase mají trošku jinou kvalitu v hráčích," řekl klubové televizi asistent trenéra Viktorie Jan Trousil.

"Musíme se na to připravit hlavně v hlavách. Musíme to zvládnout hlavně v defenzivě, což jsme nezvládli na Slavii, a hrát daleko odvážněji. Uvidíme, jak nám Frankfurt nastaví zrcadlo. Chceme, aby bylo od první minuty vidět, že se chceme porvat o co nejlepší výsledek. Uvidíme, na co to bude stačit. Věřím, že budeme důstojným soupeřem," doplnil spolupracovník hlavního kouče Miroslava Koubka.

Po změně formátu pohárů v hlavní fázi všech 36 týmů vytvoří jednu společnou tabulku. Na všechny celky Evropské ligy čeká osm zápasů s různými soupeři, prvních osm mužstev postoupí přímo do osmifinále, kluby na devátém až 24. místě čeká úvodní kolo vyřazovací fáze. Plzeň v dalším kole 3. října přivítá Ludogorec Razgrad, prvního soupeře druhého českého účastníka soutěže Slavie.

Viktoria se ve Frankfurtu pokusí zlomit nepříznivou sérii s německými kluby, které v dosavadních osmi zápasech v pohárech neporazila. Venku utrpěla čtyři prohry. České týmy v soutěžích UEFA na půdě německého soupeře třináctkrát za sebou nezvítězily.

Hlavními hvězdami Eintrachtu jsou záložník Mario Götze a brankář Kevin Trapp, kapitán týmu. Oba ale měli v minulých dnech zdravotní problémy a gólmanskou jedničku dokonce klub vyřadil z pohárové soupisky. Střelecky se v úvodu sezony daří egyptskému útočníkovi Omaru Marmúšovi.

Předpokládané sestavy:

Frankfurt: Santos  Kristensen, Tuta, Theate, Nkounkou  Knauff, Schirí, Larsson, Šajbí  Ekitiké, Marmúš.

Plzeň: Jedlička  Dweh, Markovič, Jemelka  Kopic, Kalvach, Červ, Cadu  Šulc  Adu, Vašulín.

"Často hrají v rozestavení 4-4-2. Mají v něm výborné oba dva útočníky, na ně si musíme dát velký pozor. I když jsou v podčíslení, dokážou si vytvořit šanci. Jsou rychlostní, technicky fantasticky vybavení. Musíme být vzadu daleko pevnější než na Slavii," poukázal Trousil na špatnou defenzivu v Edenu, kde Západočeši utrpěli první porážku po dvanácti soutěžních duelech.

Eintracht v Evropské lize třináctkrát po sobě neprohrál. V úvodu této sezony zvítězil ve čtyřech z pěti soutěžních zápasů. "Jsme v dobré formě. Jsme hladoví a motivovaní, abychom proti Plzni zvládli vstup do soutěže a zažili velký večer. Chceme postoupit přímo do osmifinále," řekl trenér Dino Toppmöller.

Zápas na stadionu pro 58 tisíc diváků začne ve čtvrtek v 21:00. "Každý, kdo dělá sport, chce hrát na velkých stadionech a před plným počtem fanoušků. Jsme rádi, že přijede i dost lidí z Plzně, podle informací kolem dvou tisíc fanoušků. Je to pro nás i zavazující, že nechceme předvést výkon jako na Slavii a chceme je potěšit. Chceme předvést výkon, který je hodný Viktorie Plzeň," dodal Trousil.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články