Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Pozor na vodu a střevní problémy. Doufám, že to přežijeme, hlásil před odletem Rada

Bude to pro ně výzva. A to nejenom na hřišti. Jablonec se v úvodním utkání 2. předkola Evropské ligy proti Pjuniku Jerevan bude muset potýkat s časovým posunem, vysokými vedry i hygienickými věcmi. Kouč Severočechů Petr Rada situaci proto konzultoval i s trenérem devatenáctky Janem Suchopárkem. Věří však, že si jeho svěřenci se situací poradí a vytvoří si dobrou pozici do domácí odvety. Přímý přenos sledujte ve čtvrtek od 15:30 exkluzivně na webu ctsport.cz.

"Honza Suchopárek mi říkal, že je tam abnormální vedro, abychom se na to připravili. Pitný režim a tyhle věci. A samozřejmě abychom si dali pozor na nějaké hygienické věci, co se týče vody a podobně. Abychom nic nepodcenili, protože oni sami tam měli nějaké střevní problémy. Ale myslím, že hráči o těchto věcech ví, takže doufám, že to přežijeme," řekl Rada před odletem.

Kvůli kolizi s evropským šampionátem devatenáctek bude Pjunik hrát domácí zápas ve 125 kilometrů vzdáleném Gjumri. "Ty cesty jsou to nejhorší, zaplaťpánbůh, že můžeme přistát v Gjumri. Navazuje na to, že v neděli hrajeme ligu se Slováckem, což jsou dva dny. Ale do Evropy jsme chtěli, termíny jsou dané. Nebudeme se na to vymlouvat," řekl Rada.

Co trápí Jablonec v nové sezoně? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast:

Druhé největší město Arménie leží v nadmořské výšce o půl kilometru vyšší než Jerevan. "Takže třeba by tam mohlo být o pět stupňů menší vedro. Ale nebudeme se na to koukat. Je to pro oba dva týmy stejné. I když oni jsou na to možná trochu víc zvyklí, fotbal se hraje na hřišti," konstatoval Rada.

Stadion v Gjumri má kapacitu necelých tři tisíce míst. "Možná to nebude tolik fotbalové hřiště, v Jerevanu by jejich domácí hřiště asi mělo větší kvalitu. Ale co mám zprávy, tak je tam dobrá tráva, dobrý povrch. Uvidíme, co nás tam čeká," prohlásil Rada.

Jablonec si v minulé sezoně poprvé v historii zahrál základní skupinu Evropské ligy, několik členů základní sestavy ale kádr v letní přestávce opustilo.

Je nám líto, video expirovalo.
Jablonec vyrazil do Jerevanu. Nemůžeme nic podcenit, hlásí Rada

"Tým ještě dostatečně sehraný určitě není, ale Evropa a liga je něco jiného. Hráči, kteří přišli, určité zkušenosti s Evropskou ligou taky mají. Ať už ze Slavie, nebo třeba z Liberce. Obměna byla větší, než jsme očekávali, ale to je prostě v klubech jako my normální. Sehranost může váznout, ale jdeme do toho, že chceme postoupit," uvedl Rada.

"Nemůžeme ovšem nic podcenit. Je to podceňovaný soupeř, který má ale zkušenosti z Evropské ligy. Hraje ji každý rok, protože končí v Arménii minimálně do třetího místa. Budeme se snažit, abychom tam vyhráli. Uvidíme, co nám dovolí soupeř," dodal Rada.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články