Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Postup ze skupiny by byl nadstavbou, řekl Vrba před Luganem

V domácí soutěži vyhráli všech dvanáct podzimních střetnutí, neohroženě vládnou tabulce a po nedělním šlágru s mistrovskou Slavií mohou výrazně nakročit k titulu. Trenér plzeňských fotbalistů Pavel Vrba však na víkendový souboj nemyslí a upíná se pouze k čtvrtečnímu duelu v Evropské lize s Luganem, kde budou Západočeši napravovat předchozí nezdar ve Švýcarsku. Textový on-line přenos utkání sledujte od 20:30 na webu ctsport.cz.

"Teď se soustředím na zítřejší zápas. Co se bude dít v neděli, je daleko. Chceme uspět v Evropské lize a doufám, že se nám to podaří," řekl Vrba.

Zkušený kouč znovu pozmění proti Luganu zahajovací jedenáctku. "Určitě nebudeme hrát ve stejné sestavě jako v Karviné," oznámil Vrba. "Myslím, že Plzeň má 22 výborných hráčů s gólmany a 11 z nich zítra nastoupí," dodal nekonkrétně. Chybět budou jen zranění stopeři Roman Hubník s Janem Baránkem.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba neprozradil, jestli nechá opory Plzně proti Luganu na lavičce

Vrba od svých svěřenců očekává lepší výkon než v Lucernu, kde Lugano trestalo Plzeň především z rychlých protiútoků. "Nesmíme být nepřesní a nedůrazní v kombinaci, abychom dovolili soupeři přecházet do brejkových situací. V tom jsou strašně silní, dokázali to v domácím zápase, a pokud jim to umožníme, tak budeme mít zase problém," upozornil stratég, který požaduje i větší důraz v ofenzivě.

Důležitý týden Plzně na domácí i evropské scéně rozebral i Fotbal fokus podcast:

Plzeňský tým prohrál v základní skupině EL dvě ze tří utkání, ale bývalý reprezentační trenér taktiku měnit nebude. "Jsou dvě možnosti. Buď budeme hrát na vlastní polovině hřiště a budete nás kárat za to, že jenom bráníme. Nebo se budeme snažit hrát fotbal, což bohužel někdy přináší chyby," konstatoval třiapadesátiletý lodivod.

"Snažíme se hrát spíše fotbal dopředu a soupeře přehrávat. Někdy jsou situace, kdy se to úplně nedaří, ale takových zápasů bylo v této sezoně málo. Chceme pokračovat v tom, co předvádíme v utkáních, která vyhráváme. Doufám, že se nám to i zítra podaří," doplnil Vrba.

Postup ze skupiny EL, kterou po třech kolech vede stoprocentní FCSB a Viktoria má tři body společně s Luganem a Beer Ševou, by bral jako nadstavbu. "Doufám, že jsme říkali pouze to, že chceme postoupit do skupiny. Nevím, jestli jsme říkali, že chceme postoupit ještě ze skupiny. Pokud by se to podařilo, už by to byla nadstavba," zakončil rodák z Přerova.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články