Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Postup přes Villarreal? Byl by to jeden z mých největších úspěchů, říká Krejčí

Praha – Ligová porážka na Slovácku musí být rychle zapomenuta. Fotbalisty Sparty totiž už ve čtvrtek čeká vstup do čtvrtfinále Evropské ligy. K němu Pražané odcestují na půdu španělského Villarrealu a čeká je sebevědomý soupeř, který momentálně figuruje na čtvrtém místě španělské ligy. Přímý přenos nabídne ČT sport a náš web od 20:30.

"Bude to obrovsky náročné, ale byla by senzace dostat se dál. Byl by to asi jeden z mých největších úspěchů," prohlásil záložník Ladislav Krejčí.

Sparťanům se oproti nepovedenému zápasu na Slovácku vyprázdní marodka. Do Španělska odcestují David Bičík, Ondřej Zahustel i Mario Holek.

Villarrealu se v poslední době v La Lize příliš nedařilo, z předchozích čtyř utkání získal jen dva body. Čtvrté místo v domácí soutěži přesto okupuje s jistotou – se ztrátou dvanácti bodů na třetí Real Madrid a náskokem osmi bodů před Vigem.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčí před Villarrealem sní o velkém výsledku

Střelcem mužstva je konžský útočník Cédric Bakambu, který se v této sezoně trefil sedmnáctkrát. Největší hvězdou pak Roberto Soldado, který vstřelil proti Eibaru vítězný gól. "Párkrát jsem ho viděl, když byl ještě v Tottenhamu. Je to určitě nebezpečný hráč a výborný útočník," upozornil Krejčí.

Mission Impossible

Boj o titul si Sparta zkomplikovala, na Plzeň nyní se zápasem k dobru ztrácí devět bodů. Ale jsou tu i jiné možnosti, jak se dostat mezi evropskou elitu. Generální ředitel fotbalové Sparty Adam Kotalík se jen pousmál nad teoretickou šancí postoupit do Ligy mistrů jako vítěz Evropské ligy.

K triumfu by Sparta musela vedle Villarrealu zvládnout dva další zápasy v semifinále a finále. "Tak to je myšlenka opravdu velmi smělá. Počtem zápasů to souhlasí, ale vzhledem ke kvalitě soupeřů, kteří do čtvrtfinále Evropské ligy došli, asi sotva...," poznamenal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články