Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Poprvé za deset let do play-off? Boleslav má v Albánii na dosah velký úspěch

Elbasan (Albánie) – V posledních letech byla Mladá Boleslav vždy synonymem pro neúspěch v Evropě. V letošní sezoně ale svěřenci Dušana Uhrina vyhráli všechny tři zápasy předkol Evropské ligy a v odvetě proti albánskému Skënderbeu Korcë chtějí po úvodním vítězství 2:1 dokonat postup do play-off. Účast v něm by byla největším úspěchem klubu v evropských pohárech od postupu do skupiny Poháru UEFA v roce 2007.

Mladá Boleslav - Skenderbeu
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Boleslav si mohla postup přiblížit už doma, když třetí tým albánské ligy tlačila a měla řadu šancí. Jenže proměnila jedinou a následně přenechala hru soupeři, který šťastnou tečí srovnal. Středočeši ale měli rychlou odpověď a Adam Jánoš patičkou zajistil těsnou výhru.

"Naštěstí jsme přece jen vyhráli a do Albánie jedeme s odhodláním postoupit. Inkasovaný gól je vždy problém, protože jim doma stačí vyhrát 1:0. My tam ale pojedeme s tím vstřelit branku a poprat se o postup," řekl generální sportovní manažer Boleslavi Dušan Uhrin mladší.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Boleslavi zamířili do Albánie, kde chtějí potvrdit postup

Komplikací je absence klíčového ofenzivního hráče Jana Chramosty, který kvůli zdravotním potížím do Albánie vůbec neodcestoval. Právě Chramosta se přitom v předkolech postaral stejně jako Golgol Mebrahtu o tři branky. V dobrém světle se při svých střídáních ale jeví i nová posila Nikolaj Komličenko.

Uhrin věří, že jeho svěřence nerozhodí ani nevydařený vstup do ligy v podobě nedělní domácí prohry 1:2 se Sigmou Olomouc. "Pro nás je hlavní, abychom dobře zregenerovali a byli připraveni na boj o postup," dodal Uhrin.

I tomu, jaké jsou šance Mladé Boleslavi v Evropské lize, se věnoval nový díl Fotbal fokus podcastu

Skënderbeu se v domácím prostředí může opřít o pevnou defenzivu. Z posledních 24 utkání udrželo hned osmnáctkrát čisté konto. "Ve druhé půli v Boleslavi jsme ukázali sílu. Měli jsme více ze hry, dali jsme gól, což je pro nás dobře. Oba týmy mají nyní vyrovnanou šanci na postup. Gól vstřelený venku nám dává velkou šanci a odveta bude jiný příběh," prohlásil kouč Ilir Daja.

Utkání se nehraje na domácím stadionu Skënderbeu v Korcë, který nevyhovuje pravidlům UEFA, ale ve 120 kilometrů vzdáleném Elbasanu, kde je aréna pro 13 tisíc fanoušků. Hraje na něm i albánský národní tým. Duel začíná ve 20:00, i tak se ale očekávají náročné podmínky pro hráče, jelikož přes den je předpovídaná teplota kolem 40 stupňů Celsia.

Pokud Boleslav postoupí, bude při pátečním losu 4. předkola mezi nenasazenými celky, a může tak dostat i atraktivní soupeře jako Petrohrad, Bilbao, AC Milán, Everton či Fenerbahce Istanbul.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články