Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Jezdectví ČR 2024

Policie zasahovala proti fanouškům Ajaxu, chtěli se násilím dostat na stadion v Edenu

Policisté před dnešním fotbalovým zápasem pražské Slavie proti Ajaxu Amsterodam v Edenu museli zasahovat proti několika desítkám příznivců hostujícího týmu, kteří se pokoušeli bez vstupenek násilím dostat na vršovický stadion, řekla mluvčí pražské policie Kristýna Zelinková. S pomocí donucovacích prostředků proti příznivcům nizozemského týmu zakročili těžkooděnci. Několik jich zajistili, jsou podezřelí z přestupku.

"Do stadionu se pokusilo násilně vniknout několik desítek příznivců hostů. Situaci museli řešit těžkooděnci za použití donucovacích prostředků a několik jich omezili na osobní svobodě," informovala policie.

Odpoledne se fanoušci Ajaxu sešli na Staroměstském náměstí před ohlášeným pochodem na slávistický stadion. Někteří z nich se ještě před pochodem zbavili několika zbraní, na zemi nechali ležet nože, teleskopické obušky, baseballové pálky, pepřové spreje či boxery.

Jednoho člověka policisté na začátku pochodu zajistili kvůli přestupku. Z centra Prahy dojelo několik set příznivců metrem na stanici Želivského, odkud se pěšky vydali do Edenu. Doprovázeli je těžkooděnci i policisté se psy.

Na bezpečnost, veřejný pořádek i dopravu dnes dohlížejí v okolí stadionu i v centru hlavního města stovky policistů z pořádkové, dopravní i kriminální služby.

Připraveni jsou také členové antikonfliktního týmu, policisté ze speciální a krajské pořádkové jednotky i na koních. Policisté přes den monitorovali pohyb fanoušků obou celků v Praze a doprovázeli fanoušky Ajaxu na stadion. Dohlédnou i na dění po skončení zápasu.

Zdroj
ČT sport, ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články