Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Po derby skvělá reakce, hodnotí výhru nad APOELem Fatai

Praha - Útočník Kehinde Fatai odstartoval prvním gólem cestu Sparty za důležitým vítězstvím 2:0 nad APOEL Nikósie. Po zápase ho pochválil i trenér Zdeněk Ščasný, který dokonce zalitoval, že nigerijského fotbalistu nenasadil do derby, které Sparta prohrála 0:1.

Kehinde Fatai s Markem Matějovským
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Fatai hrál výborně," řekl Ščasný. "Proti Slavii nám chyběly náběhy za obranu a přesně to přinesl do naší hry Fatai. Trochu si vyčítám, že jsem ho nenasadil do derby," přidal letenský kouč na adresu pětadvacetiletého Fataie, který se v Edenu dostal do hry až po přestávce.

Tentokráte na Letné dostal šanci v základní sestavě a ve 24. minutě se odvděčil gólem, když využil Lafatovu přihrávku před prázdnou branku. "Po derby jsme byli všichni v šoku a tohle byla skvělá reakce. Myslím, že jsme podali skvělý výkon," řekl Fatai.

Příprava stejná jako na derby

Sparta se netajila, že proti Nikósii chce pro fanoušky složit reparát za prohru se Slavií, na přípravě se to ale prý nijak neprojevilo. "Všechno bylo stejné jako vždycky. Na derby jsme také byli dobře připravení, ale prostě se nepovedlo. Jsem rád, že jsme se z toho rychle oklepali," uvedl Fatai.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - APOEL Nikósia

Navzdory výsledku je Fatai také přesvědčený, že APOEL byl nebezpečnějším soupeřem než Asteras Tripolis, se kterým Sparta v prvním utkání remizovala 1:1. "Určitě jsou lepší. Ale tentokrát jsme na sto procent splnili taktiku, takže to mohlo vypadat, že to bylo snadné, ale soupeř byl kvalitní," prohlásil.

"Je lepší být ostražitý. Ale i oni mají kvalitu, nechci je kritizovat. Možná trochu moc zalezli a čekali, co uděláme my. Když inkasovali, začali trochu hrát, ale poradili jsme si s tím a měli jsme zápas pod kontrolou," doplnil záložník Marek Matějovský.

Spartu teď čekají dva zápasy se Schalke, které je zatím stoprocentní, navíc se skóre 7:0. Letenský celek na vedoucí tým tabulky ztrácí na druhém místě dva body. "Chceme i proti nim udělat výsledek, ne to jen odehrát. Chceme bod, možná i body. Jinak to ani brát nemůžeme, jestli chceme postoupit," uvedl Fatai.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články