Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Plzeň porazila Atlético a postupuje z prvního místa

Plzeň – Skvělého úspěchu dosáhli plzeňští fotbalisté. V závěrečném utkání podzimu porazili na domácí půdě loňského vítěze Evropské ligy Atlético Madrid a vyhráli tak základní skupinu právě před svým dnešním soupeřem. O vítězný gól se v prvním poločase postaral po rohovém kopu obránce Václav Procházka.

Trenér Pavel Vrba mohl po dlouhé době postavit nejsilnější možnou sestavu včetně Daniela Koláře. Naopak Atlético k duelu o první místo ve skupině nepřivezlo největší opory a proti Plzni vyrukovalo s množstvím náhradníků.

I přesto hráči Atlétika od začátku utkání dominovali, dlouze kombinovali a Plzeňští se i přes aktivní obranu jen těžko dostávali k míči. A když, tak ho rychle opět ztratili. Přesto první větší šance přišla na útočné polovině Plzně. Po rychlé akci na pravé straně se po Rajtoralově centru dostal k míči naprosto nehlídaný Bakoš, ze vzdálenosti penaltového puntíku ale svou hlavičku poslal pomalým obloučkem do náruče gólmana Asenja.

Postupem času se hra a držení míče začalo vyrovnávat, v plzeňském dresu byli aktivní především Rajtoral s Daridou. Větší příležitosti ale nebyly ke spatření ani na jedné straně. O to větší překvapení bylo, když Plzeň vstřelila vedoucí gól. Rohový kop prodloužil na přední tyči Ďuriš a naprosto nehlídaný Václav Procházka poslal míč suverénně do odkryté branky.

Na podobě hry se ale ani po vstřeleném gólu nic nezměnilo. Ani jedno z mužstev se nedostávalo k blízkosti pokutového území. Na další velkou šanci si tak diváci museli počkat až do 38. minuty. Hrdina předchozích okamžiků Procházka chtěl vystavit do ofsajdu Diega Costu, ten se ale ofsajdové pasti vyhnul výborně načasovaným náběhem a po krásné kolmé přihrávce Lópeze se hnal sám na gólmana Kozáčika. Ten ale naštěstí pro Plzeň jeho střelu zastavil.

Procházka střílí vedoucí gól Plzně
zdroj: ČTK autor: Eret Petr

V druhém poločase tlak Atlétika rostl

Obraz hry se nijak významně nezměnil ani po změně stran. Čas ubíhal, aniž by se objevovaly nebezpečné situace před jednou či druhou brankou, což vyhovovalo vedoucí Plzni. Atlético ale postupně začalo získávat výraznou převahu, především co se držení míče týče. Nebezpečnou střelu vyslal střídající Koke, Costova hlavička šla těsně mimo. A mohlo být hůře.

V 64. minutě se opět sám na Kozáčika hnal Diego Costa, i tentokrát ale Plzeň zachránil výborným zákrokem její gólman. A závary před plzeňskou brankou se začaly množit. Atlético uzamklo Viktorii na její polovině, plzeňští hráči běhali dlouhé minuty bez míče a gól Španělů visel ve vzduchu. 

Zhruba patnáct minut před koncem se Plzni začalo dařit přeci jen podržet déle míč a poněkud oslabit tlak Atlétika. Čas se španělskému týmu krátil, ale ne a ne si vypracovat další gólové šance. Plzeňští vyráželi do brejků, povětšinou se ale o příležitosti připravovali špatnými přihrávkami sami Viktoriáni.

V samotném závěru bylo ještě hodně rušno před Kozáčikovou brankou. Plzeňský gólman neudržel centr ze strany a míč jen vyrazil před sebe a Španělé se už už chystali poslat míč do prázdné branky, když byl pískán faul na brankáře. Protestující hosty se jal provokovat emotivní David Limberský. Vtom se k plzeňskému hráči přiřítil útočník Costa a dotkl se Limebrského čelem. Český obránce se, jak je jeho dobrým zvykem, teatrálně sklátil k zemi a rozhodčí protestujícího Costu vyloučil. Oslabené Atlético už se v závěru na nic nezmohlo, a Plzeň tak slaví nejen vítězství, ale i první místo ve skupině.

Viktoria Plzeň - Atlético Madrid 1:0 (1:0)Branka: 26. Procházka. Rozhodčí: Jakobsson - Torleifsson, Gunnarsson (všichni Isl.). ŽK: Limberský - Manquillo. ČK: 90.+1 Diego Costa (Atlético). Diváci: 11.067.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Darida, Horváth (90.+2 Ševinský) - Rajtoral (74. Zeman), Kolář (89. Štípek), Ďuriš - Bakoš. Trenér: Vrba.

Atlético: Asenjo - Manquillo (89. Martín), Miranda, Pulido, Cisma (87. Saúl) - Tiago, Emre Belözoglu - Juanfran (59. Koke), Raúl García, Adrián - Diego Costa. Trenér: Simeone. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články