Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň poletí stejně jako Slavia na Kypr, los jí přiřkl Larnaku

Nyon – Plzeň sice nezvládla 3. předkolo Ligy mistrů, stále však má před sebou boj o základní skupinu Evropské ligy. O postup se Viktoria popere s Larnakou a stejně jako Slavia, které los play-off Ligy mistrů přiřkl APOEL, plzeňští pojedou na Kypr. Plzeň by jako nasazený celek měla být v duelu celkem jednoznačným favoritem. 

Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

AEK Larnaka v minulém ročníku ve stejné fázi vypadla s Libercem. První zápas je na programu 17. srpna na západě Čech, odveta na Kypru se uskuteční o týden později.

Larnaka se do play-off Evropské ligy probojovala až z prvního předkola, když postupně vyřadila gibraltarský Lincoln Red Imps, Cork City a Dinamo Minsk. Kyperský celek si ve skupině zahrál zatím jen v roce 2011, kdy v předkole vyřadil Mladou Boleslav. V minulém ročníku nestačil AEK v play-off na Liberec, kterému podlehl 0:1 a 0:3.

Plzeň do play-off Evropské ligy zamířila ze třetího předkola Ligy mistrů, ve kterém ztratila dobře rozehraný dvojzápas s FCSB, bývalou Steauou Bukurešť. Viktoria v prvním utkání v Rumunsku remizovala 2:2, v domácí odvetě ale zkolabovala a po třech gólech v rozmezí osmi minut prohrála 1:4 a vypadla. 

Legii Varšava, kde působí Adam Hloušek, los přidělil za soupeře Šeriff Tiraspol. Proti němu už si český obránce v minulosti zahrál. Se Slavií v roce 2009 s moldavským soupeřem v předkole Ligy mistrů vypadl po remízách 0:0 a 1:1, ke které tehdy přispěl úvodním gólem. Midtjylland s Filipem Novákem nastoupí proti Apollonu Limassol. 

Je nám líto, video expirovalo.
Kozohorský: Sparta teď bude muset nějaké hráče pustit

Los play-off Evropské ligy: Škendija (MKD) – AC Milán (ITA)  Marítimo (POR) – Dynamo Kyjev (UKR)  Crvena Zvezda (SRB) – Krasnodar (RUS)  Club Brugge (BEL) – AEK Atény (GRE)  Osijek (CRO) – Austria Vídeň (AUT)  Panathinaikos (GRE) – Athletic Bilbao (ESP)  Vitorul (ROU) – Salcburk (AUT)  FH Hafnarfjördur (ISL) – Braga (POR)  Everton (ENG) – Hajduk Split (CRO)  Apollon Limassol (CYP) – Midtjylland (DEN)  Ajax (NED) – Rosenborg (NOR)  Vardar (MKD) – Fenerbahce (TUR)  Ludogorec Razgrad (BUL) – Sūduva (LTU)  BATE Borisov (BLR) – Oleksandrija (UKR)  Dinamo Záhřeb (CRO) – Skënderbeu (ALB)  Altach (AUT) – Maccabi Tel-Aviv (ISR)  Partizan (SRB) – Videoton (HUN)  Domžale (SLO) – Marseille (FRA)  PAOK (GRE) – Östersund (SWE)  Legia Varšava (POL) – Šeriff Tiraspol (MDA) Viktoria Plzeň (CZE) – AEK Larnaca (CYP)  Utrecht (NED) – Zenit Petrohrad (RUS)  

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články