Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Plzeň po matném výkonu prohrála s Fenerbahce 0:1

Plzeň - Plzeňská Viktoria nevkročila do osmifinálového dvojzápasu s Fenerbahce pozitivně. Po velmi nevýrazném výkonu prohrála s lépe hrajícím soupeřem 0:1. O vítězný gól se postaral v 81. minutě Webo. Plzeňští nezaznamenali jedinou střelu na bránu, Rajtoral měl sice obrovskou šanci po chybné rozehrávce soupeře, míč však napálil do břevna. Odvetný zápas čeká plzeňské hráče v Istanbulu za týden, hrát se bude bez diváků.

Sow slaví gól Fenerbahce
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Plzeň postrádala reprezentačního obránce Limberského, kvůli čemuž trenér Vrba přeskupil kraje sestavy a na pravém křídle se objevil Ďuriš. Ten však navazoval na svůj nepřesvědčivý výkon z ligového duelu s Ostravou a přispíval k tomu, že po slibném úvodu se Plzni přestala dařit kombinace. Viktoria měla problémy s aktivní obranou hostů, kvůli čemuž chybovala v rozehrávce častěji než obvykle. I proto teprve podruhé z posledních 18 zápasů v evropských pohárech neskórovala. Poprvé to bylo s Barcelonou, která také jako jediná za poslední tři sezony dokázala vyhrát na hřišti Plzně.

Trenér Plzně Vrba:

Pavel Vrba po zápase s Atlétikem Madrid"Tento výsledek pro odvetu určitě není dobrý. Hráči Fenerbahce nám předvedli, že jsou to velcí hráči. My naopak nezahráli podle našich možností, ale co nám soupeř dovolil. A to byla jen ta jedna šance. Kdybychom z ní šli do vedení, mohlo to vypadat jinak."

Fenerbahce často vystihovalo přihrávky domácích a chodilo do nebezpečných brejků. Celkově působilo s míčem sebevědoměji a ofenzivní čtveřice Kuijt, Cristian, Sow a Webó potvrzovala svou kvalitu. Akce hostů však většinou končily jen nepřesnými střelami z dálky. Plzeňská obrana byla jistá a do větší šance pustila až v 35. minutě Cristiana. Jeho střelu však brankář Kozáčik vyrazil.

Plzeň probrala až 38. minuta, kdy Rajtoral vystihl přihrávku hostujícího gólmana Demirela a ocitl se ve velké šanci. Snažil se využít toho, že Demirel ještě nebyl v ideálním postavení, ale střelou z hranice vápna trefil jen břevno. Následně vznikl před brankou Fenerbahce závar, ale Ďuriš ve slibné pozici střílel vedle a Horváth napálil odražený míč vysoko nad. Ještě do poločasu pak mohlo udeřit Fenerbahce, když Sow hledal před brankou Kuijta, ale bývalý nizozemský reprezentant v pádu mířil mimo.

Viktoria Plzeň - Fenerbahce Istanbul 0:1 (0:0)

Branka: 81. Webó. Rozhodčí: Rocchi - Di Liberatore, Cariolato (všichni It.). ŽK: Ziegler (Fenerbahce). Diváci: 11 701.

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Čišovský, Procházka, Řezník - Darida, Horváth - Ďuriš (69. Fillo), Kolář (89. Hejda), Kovařík - Bakoš (60. Tecl). Trenér: Vrba.
Fenerbahce: Demirel - Gönul, Irtegün, Yobo, Ziegler - Topal, Sahin - Kuijt, Cristian, Sow (83. Erkin) - Webó (85. Topuz). Trenér: Kocaman. 

V druhé půli Fenerbahce na chvíli přikovalo Plzeň na její polovinu. Pak však Kolář získal míč a založil brejk, na jehož konci byl Kovařík. Prvního zadáka obešel, ale velkou šanci mu zhatil další z obránců odkopem na poslední chvíli. Hosté odpověděli parádní Sowovou ranou z dálky, kterou Kozáčik s námahou vytáhl ze šibenice. Zieglerův pokus z přímého kopu byl zase tečován těsně mimo plzeňskou branku.

Nakonec však přece jen převaha Fenerbahce měla gólové vyústění. Devět minut před koncem Gönul odcentroval, Kozáčik vyběhl, ale centr ani následnou Sowovu hlavičku nedokázal zneškodnit. Před prázdnou brankou se dostal k odraženému míči Webó a bez problémů zařídil Fenerbahce důležitý gól, který výrazně zamíchal karty pro odvetu. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články