Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Plzeň otočila utkání s Hapoelem a vyhrála 2:1

Tel Aviv - Plzenští fotbalisté vybojovali cenné vítězství. V Tel Avivu porazili domácí Hapoel góly Horvátha a Rajtorala 2:1 a stejně jako Sparťané si připisují druhé vítězství ze tří zápasů ve skupině B. S šesti body v ní hájí druhou pozici za vedoucím Atlétikem Madrid, od třetího Hapoelu a Coimbry ji dělí pět bodů.

Plzeňský kapitán Pavel Horváth
zdroj: ČTK/AP

Hapoel byl v úvodu lepší, což gólem zúročil Maman. V závěru první půle ale srovnal kapitán Viktorie Pavel Horváth a zlepšený výkon potvrdil po změně stran vítěznou trefou František Rajtoral. Domácí dohrávali od 63. minuty o deseti.

Plzeň nasadila poprvé od srpna do základní sestavy uzdraveného Koláře, který prokazoval velký hlad po fotbale a patřil k nejaktivnějším hráčům. Začátek ale patřil domácím, jimž se dařilo eliminovat plzeňskou postupnou rozehrávku po zemi. Hosté se tak často museli spoléhat na delší přihrávky vzduchem. Plzni se navíc v úvodu nedařilo zachytávat rychlé brejky Hapoelu, především Řezník měl velké problémy s rychlonohým Ben Heimem.

V desáté minutě Řezník zaspal a Ben Heim se objevil sám před Kozáčikem. Plzeňského gólmana chytře obstřeloval, ale trefil jen tyč. Za dalších pět minut Ben Heim našel zpětnou přihrávkou na malém vápně Mamana, ale záložníkovi Hapoelu střela nevyšla. Do třetice už udeřilo. Ben Heim zahrál roh na přední tyč, Ďuriš neuhlídal Mamana a ten hlavou otevřel skóre. Zvýšit mohl Tamuz, ale jeho tvrdou střelu po brejku vyrazil Kozáčik.

Až poté se Plzeň chytla a začala diktovat tempo. Vytvořila si převahu, ovšem do koncovky se dostávala sporadicky. Šance přišly až v závěru půle. Nejprve po Rajtoralově centru hlavičkoval Kolář, ale jen vyrovnal bilanci nastřelených tyčí. V nastavení se po ose Rajtoral, Kolář, Darida dostal míč k Horváthovi, který ranou skrytou za obráncem vyrovnal. Šlo o první přímou střelu Plzně mezi tři tyče.

I do druhé půle vstoupila Plzeň vlažněji, ale náznaky šancí soupeře přežila a po deseti minutách udeřila. Odražený míč po standardní situaci vracel do vápna Řezník a volný Rajtoral hlavou poslal hosty do vedení.

Plzeň tak protrhla střelecké trápení a poprvé po měsíci dala v utkání více než gól. Hapoel druhý inkasovaný gól vykolejil, navíc záhy přišel o vyloučeného beka Khutabu, který dostal druhou žlutou kartu za faul na Limberského. Plzeň dobře kombinovala a držela míč, přesto byl Hapoel blízko k vyrovnání. Střídající Toama dalekonosnou střelou z přímého kopu překvapil Kozáčika a trefil tyč.

Hosté pak už ale zápas poměrně v klidu dohráli a navíc znovu srovnali bilanci nastřelené brankové konstrukce. Rajtoral tvrdou střelou orazítkoval tyč.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články