Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Plzeň je na tom s Dinamem úplně stejně, tvrdí Vrba. Roli mohou hrát pohárové zkušenosti

Plzeň už popáté v historii odehraje druhou část Evropské ligy, Dinamo Záhřeb si v jarní fázi soutěže odbude premiéru. I přes zjevné zkušenosti ale kouč Viktorie Pavel Vrba nepovažuje úřadující české mistry za favority. "Potkají se dvě mužstva, která chtějí postoupit a obě jsou na tom úplně stejně," řekl bývalý reprezentační trenér. Přímý přenos duelu Viktoria Plzeň - Dinamo Záhřeb nabídne ČT sport a web ctsport.cz od 20:35.

Trenér Plzně Pavel Vrba
zdroj: ČTK

"Dinamo hraje stejně ofenzivní fotbal a doufám, že nás čeká zajímavé utkání. Dinamo jak v chorvatské lize, tak i ve skupině Evropské ligy prokázalo obrovskou kvalitu," řekl Vrba.

Zkušenosti z velkých pohárových zápasů by však podle něj mohly hrát roli. "Hráči Viktorky už několikrát prokázali, že v těch důležitých utkáních se dokážou semknout ještě víc než třeba v některých zápasech v domácí lize. Myslím, že se to ukáže i v tomto dvojzápase. Nebo tomu pevně věřím," prohlásil Vrba.

Viktorii může povzbudit, že na svém stadionu vyhrála posledních sedm zápasů Evropské ligy. "Na domácím hřišti podáváme stabilně dobré výkony, doufám, že na to navážeme. Myslím, že je to naprosto vyrovnaný dvojzápas," uvedl záložník či obránce Jan Kovařík.

Zatímco Plzeň v domácí soutěži ztrácí z druhého místa šest bodů na vedoucí Slavii, kterou přivítá v neděli, Dinamo suverénně vede chorvatskou ligu o 14 bodů před Osijekem. Podzimní skupinu Evropské ligy vyhrálo bez porážky.

"Dinamo je obrovský favorit v domácí soutěži a potvrzuje už několik roků, že je to nejsilnější mužstvo v Chorvatsku. Potvrdili to i v Evropské lize. Myslím si, že být první ve skupině, kdy tam máte složení Fenerbahce, Anderlecht, Trnava, je ukázka toho, že to mužstvo doopravdy hraje velice dobře," upozornil Vrba.

zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

"Jejich tým je dobře poskládaný. Jsou to mladí kluci, hodně silní na balonu, běhaví, což prokazují i v té své soutěži. Budeme si muset dávat pozor na nějaké náběhy za obranu. Ale my se chceme zároveň prezentovat svou hrou a tu jim vnutit," doplnil Kovařík.

S plzeňskými spoluhráči by chtěl podat lepší výkon než při sobotní ligové remíze 1:1 v Mladé Boleslavi. "Oproti Boleslavi se musíme zlepšit, to bylo dost patrné. Na druhou stranu, tohle je úplně jiná soutěž, hraje se to na dva zápasy, takže se nerozhodne hnedka v Plzni," řekl Kovařík, který by na pozici levého beka mohl nahradit disciplinárně potrestaného Davida Limberského.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články