Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Plzeň chce proti oslabenému Atlétiku zabojovat o první místo

Plzeň – Postup ze základní skupiny Evropské ligy už mají fotbalisté Plzně v kapse. Doma proti Atlétiku Madrid ale mohou v případě vítězství nad velkým favoritem slavit dokonce postup z první příčky. Atlétiko, které si stejně jako Viktoria s předstihem zajistilo účast ve vyřazovací fázi soutěže, do Plzně navíc přijelo bez řady opor v čele s kanonýrem Falcaem. Přímý přenos utkání sledujte od 19:00 na ČT sport a našem webu.

"Byl bych rád i za bod, ale v koutku duše věřím, že bychom se o to první místo mohli poprat. Jsem spokojený s postupem, ale pokud by se nám povedlo Atlético porazit, bylo by to hodně výjimečné utkání," řekl trenér Plzně Pavel Vrba.

Viktoria v dosavadních pěti zápasech nasbírala 10 bodů a už nemůže o postup ze skupiny B přijít. Na druhém místě ztrácí na Atlético dva body a jakákoli výhra ji posune do čela. "O to zajímavější utkání bude. Čeká nás závěrečné utkání vydařeného podzimu a doufám, že i po něm budeme spokojeni. Chtělo by to takovou třešničku na dortu," prohlásil Vrba.

Atlético pošetří ještě více hráčů než naposledy 

Ačkoli Atlético prohlašuje, že chce skupinu vyhrát, pokračuje v nastoleném trendu a v Evropské lize šetří své opory na španělskou ligu, v níž drží druhou příčku. Trenér Diego Simeone nechal v Madridu kapitána Gabiho, zkušené obránce Godína a Felipeho Luíse, tureckého reprezentanta Ardu Turana, střelce jediné branky z prvního zápasu Cristiana Rodrígueze, ale především jednoho z nejlepších kanonýrů na světě Falcaa.

Atlético tak nastoupí oproti utkáním španělské ligy v ještě slabší sestavě než v říjnu v utkání, ve kterém mu byla Plzeň vyrovnaným soupeřem a prohrála až brankou v nastavení. "Byli jsme čtyři vteřiny od toho, abychom tam uhráli pro nás úspěšný výsledek. Bohužel jsme udělali chybu před standardní situací a soupeř nás z toho potrestal. Ten zápas nám ukázal sílu Atlétika, ale odehráli jsme tam důstojný part a věřím, že doma budeme ještě odvážnější směrem dopředu," řekl Vrba.

Je nám líto, video expirovalo.
V týmu Plzně vládne před posledním zápasem roku pohoda

Výhodou Plzně by mohlo být i výrazně chladnější počasí, než jaké panuje v Madridu. "Počasí teď přeje více nám. Může to být naše malá výhoda, ale bude rozhodovat hlavně kvalita na hřišti. Pokud předvedeme výkony jako s AC Milán či Besiktasem, tak dokážeme i Atlético potrápit," věří Vrba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články