Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Plzeň čeká hektický týden - nejdříve chce postoupit v Evropě

Plzeň - Viktorii Plzeň čeká asi nejdůležitější fotbalový týden v podzimní části sezony. Nejdříve bude chtít ve čtvrtém kole základních skupin Evropské ligy zdolat Hapoel Tel Aviv - v případě, že vyhraje, a skupinu vedoucí Atlétika Madrid nepodlehne Coimbře na jejím hřišti, bude mít postup již jistý. V neděli pak do Plzně přijede lídr ligové tabulky Sigma Olomouc.

"Všichni víme, jak se vyvíjí tabulka a jak to může být důležité utkání, proto každopádně chceme doma uspět," prohlásil trenér Pavel Vrba. "Pokud by se nám podařilo uspět teď doma proti Hapoelu, tak šance postoupit už by byla obrovská," dodal kouč Plzně. Jeho tým se však musí vyvarovat podobného výpadku, který jej postihl v úvodní půlhodině v Tel Avivu. Hapoel chodil do nebezpečných brejků a hosté přiznali, že měli velké štěstí, že neprohrávali rychle 0:3, ale jen 0:1 a mohli pak utkání otočit.

David Limberský:

"Už ten zápas u nich byl jedním z nejtěžších, které jsme na podzim odehráli. Nebude to určitě jednoduché. Pokud však chceme postoupit, tak si nemůžeme dovolit prohrát."

Je nám líto, video expirovalo.
Viktoria Plzeň před utkáním s Hapoelem

"Počítám, že Hapoel bude hrát podobně jako doma, ze zajištěné obrany a na brejky. Má na to vhodné hráče, na což si budeme muset dávat větší pozor než v Tel Avivu, kde jsme měli štěstí, že nás soupeř víc nepotrestal," řekl Vrba. Také hráči jsou si vědomi, že se nesmějí pouštět do bezhlavého útočení. "Dáme si na ně pozor. Navíc teď budou muset hrát oni, protože potřebují vyhrát, takže se můžeme na brejky soustředit my, to bude naše výhoda. Poslední zápasy nám ukázaly, že umíme i dobře bránit," připomněl Vladimír Darida výhry 1:0 nad Českými Budějovicemi a Slavií.

Hapoel udrží ve hře o postup jen výhra, takže možná taktika Plzně ze zajištěné obrany je poměrně logická. Výhodou Plzně by mohlo být chladné počasí - v Tel Avivu je zhruba o 20 stupňů Celsia tepleji. "Škoda, že nepřiletěli ještě o týden dříve, když tu byl sníh. To by se asi zděsili. Asi to mírná výhoda bude, ale nemyslím si, že výrazná. Spíš mužstva mívají problém u nich, když ze zimy přiletí do tepla," míní kouč Vrba. "Já bych si přál, aby bylo chladno. I u nich nosili při rozcvičce dlouhé rukávy, takže asi budou zimomřiví," dodal Limberský.

Vrbu těší, že až na dlouhodobě zraněného záložníka Marka Hanouska má po delší době k dispozici téměř kompletní kádr. Uzdravil se i stoper Václav Procházka, který chyběl v Tel Avivu. "Jestli přežiju poslední dva tréninky, tak budu připraven nastoupit. Všichni se na to utkání těšíme, já ale ještě více, protože jsem teď měl výpadek," řekl Procházka.

Včerejší trénink ale nepřežil František Rajtoral, který v poslední době laboroval s bolavými třísly. "Z tréninku odešel a nevíme, zda bude k dispozici. Obavy z toho ale nemám. Máme široký kádr a i mladí hráči se jeví velmi dobře. Takže bychom ho dokázali nahradit," řekl Vrba.

Hapoel bude stále postrádat tvůrce hry Gila Vermoutha. Disciplinární trest za vyloučení v minulém utkání s Plzní má levý bek Eiad Khotaba a nejistý je start u útočníka Tala Ben Haima. Hráč, který dělal v prvním souboji plzeňským obráncům největší problémy, musel kvůli zranění střídat už po 36 minutách posledního ligového utkání s Maccabi Netanja.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články