Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Pavelka: Jestli nepostoupíme přes takový tým, tak nemáme v Evropě co dělat

Liberec - Liberečtí fotbalisté sice nad Kirjatem Šmona zvítězili, z jejich tváří však po zápase bylo možné vyčíst rozpačitost. Slovan totiž ztratil část svého pohodlného náskoku 2:0 a inkasoval důležitou branku minutu před koncem zápasu. Podle kapitána Davida Pavelky je však přehnaný respekt z odvety zbytečný a burcuje spoluhráče k tomu, aby předvedli, že mají na víc, než jejich soupeř.

"Pevně věřím, že to v odvetě zvládneme. Postup strašně chceme a myslím, že lehčí cesta do dalšího kola nás ani potkat nemohla. Jestli přes takový tým nepřejdeme, opravdu nemáme v pohárech co dělat," řekl Pavelka.

"Když si pamatuji, jak jsme se předloni trápili se Skontem Riga, tak ti nás trápili mnohem víc. Z těch jsme takový respekt neměli jako teď z Izraelců," dodal Pavelka.

Izraelský vicemistr U Nisy prakticky nehrozil, ale v 89. minutě vstřelil vzhledem k odvetě velmi důležitý gól. "Když jsme koukali na DVD, tak vypadali zajímavě, hodně drželi balon. Ale myslím, že realita byla trochu jiná. Ten respekt byl trochu větší, než měl být. Měli jsme na to vlítnout a vyhrát větším rozdílem," podotkl Pavelka.

Hodně litoval, že Slovan neudržel nadějné vedení 2:0. "Ten závěr mrzí hodně, měli jsme to krásně rozehrané. Ten gól je pro ně v pohárové matematice strašně důležitý, ale musíme to zvládnout v odvetě i tak. Myslím, že pokud budeme hrát to, co máme, musíme je přehrát," doplnil liberecký kapitán.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články