Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Od začátku bylo všechno špatně, zápas zásadně ovlivnilo vyloučení, myslí si Požár

Rostov na Donu (Rusko) – Nejtěžší porážku v evropských pohárech za posledních třináct let utrpěla Sparta v Rostovu. Na soupeře v boji o osmifinále vůbec nestačila a prohrála vysoko 0:4. Podle hlavního trenéra Požára Letenským nevyšlo vůbec nic, zápas navíc podle něj zásadně ovlivnilo vyloučení Tiémoka Konatého po půlhodině hry.

Trenér Sparty Tomáš Požár
zdroj: Reuters autor: MAXIM SHEMETOV

"Do zápasu jsme nevstoupili dobře a stalo se to, co jsme nechtěli. Padali jsme hrozně hluboko, prohrávali jsme osobní souboje a nesbírali jsme odražené míče," vyjmenovával Požár nedostatky Sparty. "Věděli jsme, že je soupeř silný ze standardních situací a i když jsme mu je nechtěli dávat, tak jsme mu je dávali a po jedné inkasovali," dodal.

Přestože byl Rostov v utkání jasně lepším týmem a měl velké šance z podobných situací před i po vyloučení Konatého, podle Požára červená karta pro záložníka z Pobřeží slonoviny výrazně ovlivnila zápas. "Zápas zásadně ovlivnilo vyloučení. Viděl jsem druhý zákrok, musím se ještě podívat na ten první," řekl Požár ke Konatého faulům.

Něco jiného si myslel Lukáš Vácha. "Soupeř ukázal sílu, i když to měl usnadněné tím, že jsme hráli v deseti. Ale na to bychom se neměli vymlouvat. Měli jsme být aktivnější a nedostat zbytečně čtyři góly," prohlásil sparťanský záložník.

Pro záložníka z Pobřeží slonoviny je to velmi nešťastné načasování, protože podzim strávil za trest v juniorce poté, co si chtěl vytrucovat přestup. A po návratu do týmu si chtěl výkony usmířit fanoušky. "Bylo to nešťastné, pro Timiho tím spíš, že ten jeho příběh je takový, jaký je," uvedl sparťanský kouč.

"Od začátku bylo všechno špatně a nebude se nám domů vracet dobře," přemítal každopádně Požár. "Ale v neděli zase hrajeme a na to se musíme koncentrovat," dodal.

Sparta přitom po povedené přípravě, ve které ani jednou neprohrála a porazila i silný Zenit Petrohrad, jela do Ruska sebevědomá. "Jsme velmi zklamaní. Přijížděli jsme velmi optimisticky naladění a věřili jsme, že něco dokážeme uhrát," prohlásil Požár.

Místo toho Sparta v Rostově vyhořela a z domácí odvety, pokud se nestane zázrak, bude pouze formalita. "Musíme vyvodit důsledky směrem k týmu, abychom příště nastoupili v takovém složení, abychom měli šanci na úspěch," řekl Požár. "Nemyslím si, že by nás soupeř něčím překvapil. Věděli jsme, jak hraje, předpokládali jsme, v jaké sestavě nastoupí. Hrál prostě dobře a my jsme si s tím neporadili," uvedl. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články