Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nezmar: Z losu jsem trošičku zklamán

Liberec – Soupeř z anglické Premier League – to bylo přání sportovního ředitele Slovanu Liberec Jan Nezmar před losem základních skupin Evropské ligy. "Doufám, že to nebude znít blbě, ale já osobně z losu trošičku zklamán jsem, protože jsem si strašně přál mít tam někoho z Anglie, což se nepodařilo," přiznal Nezmar. Přání se skutečností sice nestalo, i tak ale Liberec čekají atraktivní a nesnadní oponenti ze Španělska, Německa a Portugalska - FC Sevilla, Freiburg a Estoril.

Losování základních skupin Evropské ligy
zdroj: ČTK/AP autor: Claude Paris

"Jinak je los pro nás dobrý v tom smyslu, že máme konfrontaci s třemi mužstvy z velmi vyspělých fotbalových zemí. Pojedeme do Španělska, Portugalska a Německa a pro naše mladé kluky je to k nezaplacení," doplnil sportovní ředitel Liberce.

Slovan podle něj i s tak kvalitními soupeři může hrát o postup do jarní vyřazovací fáze. "Byť to je velmi těžká skupina z pohledu dalších vyhlídek, tak si myslím, že nejsme úplně bez šance. Určitě neskládáme zbraně a věřím, že budeme schopni se vyhecovat k maximálnímu výkonu. A když se seběhne podobný průběh okolností jako v dvojzápase s Udine, tak klidně můžeme ze skupiny postoupit," připomněl Nezmar úspěšné 4. předkolo s favorizovaným italským celkem.

Zatím ještě nezná podrobnosti o soupeřích, ale za největšího kandidáta na postup ze skupiny H považuje Sevillu. "Myslím, že je favoritem i podle toho, jaké zápasy odehrála v kvalifikaci. Se Slaskem Vratislav hráli 5:0 a 4:1, což je jednoznačný výsledek. Přitom my jsme se se Slaskem několikrát utkali v přípravě a víme, že je to kvalitní mužstvo," upozornil bývalý hráč Opavy, Slovácka nebo Ružomberku.

Varováním pro Liberec může být i dvojzápas sousedního Jablonce s jiným sevillským týmem Betisem. Ve čtvrteční odvetě 4. předkola totiž Baumit ve Španělsku zcela propadl a utržil debakl 0:6. "Neumím posoudit, který ze sevillských klubů je kvalitnější. To, že jsou ze španělské ligy, mluví samo za sebe. Na druhou stranu je Jablonec mohl doma v klidu porazit. Že se to v odvetě tak seběhlo, může být i otázka okolností. Jablonec chtěl za každou cenu hrát za stavu 1:0, 2:0, a taková mužstva to umějí potrestat. Třeba to bude pro nás v něčem poučné," uvedl Nezmar.

Je nám líto, video expirovalo.
Los základních skupin Evropské ligy UEFA

Varoval ale i před Freiburgem. "Jsou to Němci a už se tady dlouho říká, že fotbal hraje spoustu zemí, ale vyhrávají pořád Němci. V pohárech se ukáže i síla jejich charakteru. To bude podle mě ještě těžší soupeř než Sevilla," poznamenal liberecký sportovní ředitel na adresu německého klubu, v němž působí také Češi Pavel Krmaš, Václav Pilař a nově i explzeňský Vladimír Darida.

"Hlavně pro ně ve Freiburgu to bude specifické. Pro nás to asi nějaký valný význam nemá, ale myslím, že to akorát dodá na pikantnosti našeho souboje a rozhodně se mají liberečtí i čeští fanoušci na co těšit," dodal Nezmar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články