Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nezbývá nám než postoupit, aby fanoušci viděli atraktivnějšího soupeře, řekl před Genkem Coufal

Není to jejich vysněný soupeř, pokud jde o atraktivitu, přesto Genk patří k velice silným sokům. Ví to i obránce Slavie Vladimír Coufal, který si jako ideální scénář vstupu do vyřazovací fáze Evropské ligy představuje výhru o dva a více gólů. Věří, že Pražané přes lídra belgické ligy postoupí a v příštím kole přivedou do Edenu zvučnější tým.

Vladimír Coufal
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Myslím, že první zápas bude trochu svázaný taktikou, možná trochu nervózní. Ani jeden tým nebude chtít dostat gól. Nezbývá nám nic jiného než do toho vstoupit úplně naplno, pokusit se tu vyhrát, nejlépe třeba o dvě branky, ať máme co nejlepší pozici do odvety. Abychom byli v komfortní pozici," řekl Coufal.

Genk vstupuje do dvojzápasu jako mírný favorit na postup. Vede belgickou ligu o 11 bodů a vyhrál skupinu Evropské ligy. "Je to kvalitní soupeř, vedou belgickou ligu o dost bodů. Víceméně to už budou dohrávat a soustředit se na nadstavbu, před kterou se půlí body. Víme o jejich špičkových hráčích, o které má zájem hodně klubů z Evropy," uvedl Coufal.

"Uvidíme, co předvedou tady. Malinovskij, Pozuelo, Trossard, to je špička v Belgii a zbytek je doplňuje. Měli jsme video a vypadají fakt dobře," doplnil šestadvacetiletý pravý bek.

Kde jsou silné stránky Genku a na koho se zaměřit? I tomu se věnoval nový Fotbal fokus podcast:

Pražané po losu nebyli ze soupeře nadšení. "Genk nebyl náš vysněný soupeř, protože každý si může říct, že je to tým z belgické ligy, která je tu podceňovaná, že to bude jasné. Ale bude to obrovsky silný soupeř a ne úplně tak atraktivní jméno jako Chelsea, Arsenal nebo Benfica, které jsme mohli chytit, což si fanoušci přáli. Nezbývá nám než postoupit a představit jim atraktivnějšího soupeře příště," podotkl Coufal.

Jeho tým čeká mezi zápasy s Genkem nedělní šlágr ligy v Plzni, která rovněž hraje Evropskou ligu proti Dinamu Záhřeb.

"Je hezké, že se to takhle sjednotilo. Plzeň nehraje ve stejný čas jako my, což by bylo super. Úplně si nemyslím, že to může rozhodnout o titulu, protože pak je ještě devět kol a nadstavba, od které nikdo neví, co čekat. Vždycky se soustředíme na nejbližší zápas, teď je Genk, pak bude Plzeň," dodal Coufal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články