Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Neviděl jsem na druhou stranu. Podmínky byly v Záhřebu neregulérní, stěžoval si Látal

Bílá hustá mlha, přes kterou pořádně nebylo vidět pár metrů před sebe. Tak vypadal duel Dinama Záhřeb a Trnavy, jejž chorvatský tým vyhrál 3:1. Kouč hostů Radoslav Látal byl po střetnutí namíchnutý, jelikož podle něj byly podmínky neregulérní. Český trenér chvílemi neviděl na hráče na opačné straně hřiště a litoval vlastní fanoušky.

Zklamaní fotbalisté Trnavy po duelu na půdě Dinama Záhřeb
zdroj: REUTERS autor: Antonio Bronic

"Ve 30. minutě jsme rozhodčímu signalizovali, že ty podmínky jsou neregulérní. Na druhou stranu hřiště jsme neviděli. Trošku jsme na to apelovali, aby to přerušil nebo ať se s tím něco dělá, protože já jsem hráče na druhé straně ani nemohl koučovat nebo hodnotit," řekl Látal.

Domácí na stadionu Maksimir poslal do vedení ve 22. minutě Amer Gojak a za čtvrt hodiny zvýšil vlastní brankou Andrej Kadlec. O přestávce ukrajinský sudí Serhij Bojko s kolegy řešil, zda utkání bude pokračovat.

"Bylo to všechno na rozhodnutí rozhodčího. Bylo nám řečeno, že se může hrát. Druhý poločas jsme pokračovali, tam už to bylo trošku lepší. Ale myslím, že v prvním poločase byly úseky, kdy vůbec nebylo vidět," konstatoval osmačtyřicetiletý Látal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dinamo Záhřeb - Trnava

Po hodině sice vrátil Trnavu do hry Vachtang Čanturišvili, ale Mislav Oršič v 79. minutě definitivně rozhodl. Dinamo vyhrálo i čtvrtý zápas ve skupině a s předstihem si zajistilo postup do vyřazovací fáze.

Látala zápas mrzel i kvůli fanouškům Trnavy, kterých podle slovenských médií do Záhřebu přicestovalo 1200. "Přijelo spoustu našich fanoušků a myslím, že ti nemohli vidět nic. Proč se potom ten fotbal vlastně hraje? Chceme zaplnit stadiony. My hrajeme doma před prázdným stadionem (kvůli disciplinárnímu trestu UEFA), teď naši fanoušci nevidí nic. To byly dva zápasy bez fanoušků, na co to je?" prohlásil bývalý český reprezentant.

Slovenský mistr je ve skupině D na třetím místě se třemi body a má už spíše teoretickou šanci na postup do vyřazovací fáze, protože na druhé Fenerbahce Istanbul dvě kola před koncem ztrácí čtyři body.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články