Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Na rakouskou Admiru i s Barošem. Liberec chce znovu do pohárů

Maria Enzersdorf (Rakousko) - Fotbalisté Liberce zahájí pokus o čtvrtý postup do základní skupiny pohárů v historii. Aby navázali na předchozí tři účasti, potřebují v kvalifikaci vyřadit dva týmy. Na úvod ve 3. předkole Evropské ligy změří síly s rakouským celkem Admira Wacker Mödling, který má výhodu ve větší rozehranosti, protože na rozdíl od Slovanu už odehrál v nové sezoně šest soutěžních utkání.

Liberec vloni až do posledního kola s Marseille bojoval o postup ze základní skupiny Evropské ligy a své tažení soutěží by rád zopakoval. "Máme obrovskou chuť projít si něčím podobným, co se nám podařilo v minulém ročníku," prohlásil kapitán Slovanu Lukáš Pokorný.

Stejně jako před rokem Liberec začne svou cestu vstříc skupině ve 3. předkole a soupeř má tentokrát velkou výhodu v rozehranosti. Zatímco Slovan čeká soutěžní premiéra v této sezoně, Admira má za sebou už šest zápasů s bilancí pěti výher a jedné remízy. V 1. předkole přešla přes slovenskou Myjavu a v druhém přes ázerbájdžánský Käpäz. V generálce o víkendu vyhrála úvodní kolo rakouské ligy v Mattersburgu 1:0.

"Pokud na začátku sezony vyhráváte, v mužstvu to funguje. Jsou rozehraní a je to na nich vidět. Je to nesporná výhoda už jen pro klid a pohodu v mužstvu," mínil liberecký trenér Jindřich Trpišovský. "Je to jejich velká výhoda a naše nevýhoda. Ale v neděli jsem je viděl naživo a trošku na ně dolehl náročný program, který měli. Navíc my jsme strašně hladoví, aby už to začalo. To může být naše výhoda," dodal kouč.

Očekává vyrovnané zápasy. "Na to, že to je 3. předkolo a jsme nasazení, tak je to velice kvalitní soupeř. Všichni víme, že rakouský fotbal šel nahoru a na jejich týmu je to vidět. Přirovnal bych je k našemu týmu. Je to mladé, hladové a ambiciózní mužstvo, hodně silné hlavně do ofenzivy. Jsou dlouho pohromadě, hrají i poslepu. Na druhou stranu mají okénka v defenzivě a pod tlakem dělají chyby," podotkl Trpišovský.

"Je výhoda, že začínáme venku. Je to pro nás nová zkušenost, vloni jsme v kvalifikaci dvakrát začínali doma. Týmy jsou si podobné, myslím, že to budou hodně otevřené zápasy o hodně šancích a ofenzivním fotbalu. Půjde o to, abychom ze sebe dokázali setřást problém z přípravy v podobě malé efektivity," doplnil Trpišovský.

Liberec stejně jako v minulých přestávkách mezi půlsezonami výrazně obměnil kádr. Nejvýraznější tváří by nyní měl být zkušený útočník Milan Baroš, který přišel z Mladé Boleslavi. Stejně jako všichni ostatní hráči je zdravotně fit. Slovan před utkáním posílil slovenský brankář Martin Dúbravka, který přestoupil z dánského Esbjergu. Vedení klubu jej stihlo ve středu zaregistrovat, takže by klidně mohl nastoupit.

Admira v roce 2012 vypadla se Spartou Praha a od té doby doby čekala na účast v pohárech až do této sezony. Na rozdíl od prvních dvou předkol se proti Liberci už představí v domácí aréně v Maria Enzersdorfu nedaleko Vídně, která prošla rekonstrukcí trávníku. "Na papíru je Liberec favoritem, ale my věříme, že máme šanci. Do posledního dechu budeme bojovat o náš sen v podobě postupu," řekl obránce Thomas Ebner.

Předpokládané sestavy:

Admira: Kuttin - Zwierschitz, Strauss, Wostry, Ebner - Lackner, Toth - Sax, Knasmüllner, Bajrami - Starkl.

Liberec: Kolář (Hladký) - Coufal, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Breite, Folprecht - Bartl, Ševčík, Vůch - Baroš.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články